Valiler kararnamesi açıklandı: Yeni Diyarbakır Valisi Murat Zorluoğlu oldu

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzasıyla yayımlanan Valiler kararnamesi yayımlandı. Murat Zorluoğlu Diyarbakır valisi olarak atandı.

GÜNCEL 10.07.2024 08:02:00 0
Valiler kararnamesi açıklandı: Yeni Diyarbakır Valisi Murat Zorluoğlu oldu

EMEK HABER- Cumhurbaşkanı  Erdoğan'ın imzasıyla yayımlanan Valiler kararnamesi yayımlandı. Murat Zorluoğlu Diyarbakır valisi olarak atandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzasıyla yayımlanan valiler kararnamesiyle 5 ilin Valisi değişirken, önceki dönem AK Parti Trabzon Büyükşehir Belediye başkanı Murat Zorluoğlu Diyarbakır Valisi olarak atandı. Atama kararları Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe girdi.

Zorluoğlu, aynı zamanda 2017-2018 yılında da Van Büyükşehir Belediyesi kayyumluğu yapmıştı.

MURAT ZORLUOĞLU KİMDİR?

1971 yılında Ankara/Haymana'da doğdu. İlkokulu memleketi olan Trabzon- Çaykara-Kumlu Köyü İlkokulunda, ortaokulu Trabzon İmam Hatip Lisesinde, liseyi Trabzon Lisesi ve İstanbul- Hayrullah Kefoğlu Lisesinde, yükseköğrenimini ise 1993 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümünde tamamladı.

Mülki idare amirliği mesleğine 1994 yılında Trabzon kaymakam adayı olarak başladı. Kaymakam adaylığına müteakip 1997–1999 yıllarında Mersin Gülnar Kaymakamlığı; 1999–2003 yıllarında Bingöl Genç Kaymakamlığı; 2003-2008 yıllarında Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü Şube Müdürlüğü ve 2008-2012 yıllarında ise aynı yerde Dış İlişkiler ve Projeler Daire Başkanlığı, İnceleme ve Soruşturma Daire Başkanlığı ve Mevzuat ve Strateji Geliştirme Daire Başkanlığı görevlerini yürüttü.

Haber: Ercan Çağlayan 


Dicle Elektrik'ten yapay zeka atağı

Kayapınar'daki spor şölenine 10 bin öğrenci katıldı

İşsiz sayısı 3 milyonu aştı

Ergani Floor Curling ile tanıştı

Amedspor İstanbul'da gol perdesini aralayamadı

Amedspor eski başkanı Yıldırım'dan TFF başkanına; 'Kardeşlik Amed'de değil, deplasmanda gerekli'

Barikat'tan yangın mağduru 550 çocuğa anlamlı destek

Bakan Uraloğlu'ndan Instagram açıklaması: 21:30'da açılacak

Diyarbakır - İstanbul yolcu otobüsünde uyuşturucu ele geçirildi

26 ilde uyuşturucu operasyonu: Aralarında Diyarbakır'da var!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.