POLİTİKA

POLİTİKA Haberleri

Türkiye İşçi Partisi'nde toplu istifa

Türkiye İşçi Partisi'nde (TİP) Ağrı, Diyarbakır, Batman, Dersim, Mardin, Muş, Siirt ve Van gibi illerin yanı sıra İstanbul ve İzmir'in de aralarında bulunduğu birçok il ve ilçe örgütü yöneticileri partiden toplu olarak istifa etti

POLİTİKA 12.08.2024 16:27:00 0
Türkiye İşçi Partisi

EMEK HABER- Türkiye İşçi Partisi'nden (TİP) toplu olarak istifa eden il ve ilçe örgütü yöneticileri, istifa gerekçelerini ortak bir açıklamayla duyurdular.

 Açıklamada, partinin son dönemde izlediği politikaların, özellikle de parti içi demokrasi ve yerel örgütlerin karar alma süreçlerine yeterince katılım sağlanmaması gibi nedenlerle rahatsızlık duydukları belirtildi. Yöneticiler, TİP'in kuruluş ilkelerine ve ideolojik duruşuna olan inançlarını koruduklarını, ancak mevcut yönetimle bu ilkelere uygun bir şekilde hareket edilemediğini düşündüklerini ifade ettiler. Ayrıca, yereldeki sorunların yeterince dikkate alınmadığını ve genel merkezle yapılan iletişimde sorunlar yaşandığını dile getirdiler.

Açıklamada ayrıca şu ifadeler yer aldı: 

"Siyasette emekçilerin temsil edilmediği ve düzen muhalefetinin toplumda iktidara karşı biriken öfkeyi yansıtamadığı koşullarda 2018 yılında Kürt siyasi hareketiyle yapılan başarılı bir ittifak sonucu Meclis’te siyaset yapma olanağı kazanan TİP, meclis performansı ve elde ettiği yeni propaganda kanallarıyla ciddi bir politik etki yaratmış, çok sayıda yeni üye ve taraftar kazanmıştır. Ancak, bu olumlu ve etkili başlangıca rağmen, 2018’den beri biriktirilen güç ve kazanılan üye toplamı korunamamıştır. Parti önderliğini üstlenen kadrolar, işçi sınıfı ve yoksul kesimler arasında kalıcı ve devrimci bir örgütlenmeye yönelmek yerine seçimleri ve parlamenter siyaseti öncelikli hâle getirmiş, TİP’in politik söylem ve eylemini düzen içi reformist siyaset pratiklerine başvurarak kurmayı tercih etmişlerdir. Kitleselleşme ve büyüme hamlesinin niteliği, temas edilen kitlelerin ve kazanılan üyelerin hangi araçlar kullanılarak siyasallaşacağı, ihtiyaç duyulan örgütsel dönüşümün nasıl gerçekleşeceği gibi tartışmalar, suni bir şekilde “içe kapanma/dışa açılma” ikilemine sıkıştırılarak engellenmiştir. Dolayısıyla, eksikler ve yanlışlar basit hatalar olarak değil, parti önderliğinin bilinçli tercihlerinin sonuçları olarak ortaya çıkmıştır." 

EDİTÖR: Ercan ÇAĞLAYAN 


Diyarbakır Milletvekili Cupolo, mısır ithalatındaki vergi indirimini sordu

Yazar ve Şair Cegerxwîn anıldı

GGC'de 'Uluslararası Medya ve Basın Özgürlüğü' söyleşisi

Narin soruşturmasında 4 kişiye ağırlaştırılmış müebbet

Fethullah Gülen öldü

Suçta ve cezada kanunilik ilkesi

Marmara Dent 7. şubesini Diyarbakır'da açtı

Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti'nden Sinan Aygül'e destek

Diyarbakır'dan Avrupa'ya çıkarma

DTSO başkanı Kaya: Diyarbakır'daki NEET oranı Türkiye ortalamasının iki katı

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.