Sultan kelebekleri Hevsel Bahçeleri'nde görüldü

Kuzey Afrika'dan Türkiye üzerinden Avrupa'ya göç eden Sultan kelebekleri, Hevsel Bahçeleri'nde de gözlemlenmeye başlandı.

GÜNCEL 19.09.2024 12:20:00 0
Sultan kelebekleri Hevsel Bahçeleri

EMEK HABER- Kuzey Afrika'dan Türkiye üzerinden Avrupa'ya göç eden Sultan kelebekleri, Hevsel Bahçeleri'nde de gözlemlenmeye başlandı. Fotoğraf sanatçısı Mehmet Masum Süer, bu güzel kelebeklerin görüntülerini çekerek bu anları belgeledi.

Eylül-Kasım ayları arasında artan göç hareketliliği ile dikkat çeken Sultan kelebekleri, ilginç kanat desenleri ve turuncu, siyah, kahverengi renkleri ile tanınıyor. Kanatlarının baş kısmı, siyah beyaz noktacıklarla süslü. İngilizce’de "African queen," "African monarch" ve "Plain tiger" olarak adlandırılan bu kelebekler, sıcak ve nemli havaları sevdikleri için Hevsel Bahçeleri’nde uygun bir yaşam alanı buluyor.

Sultan kelebekleri, Amerika’da görülen ünlü Kral kelebeklerinin akrabalarıdır. Kral kelebekleri, kuzeydoğu Amerika ve Kanada'dan Meksika'ya kadar uzanan 5 bin kilometre mesafeyi katederek üreme alanlarını terk eden göçleriyle bilinir. Hevsel Bahçeleri'nde ise Sultan kelebeklerinin bu muhteşem göçü, doğa severler için keyifli bir manzara sunuyor.

 


Zabıtalara 'Çocuk koruma eğitimi' verildi

Sultan kelebekleri Hevsel Bahçeleri'nde görüldü

Diyarbakır'da trans kadınlara saldırı: 1 ölü

14. Amed Cup Tenis Turnuvası başlıyor

Narin soruşturmasında gelişme: Amca ile R.A arasındaki görüşme cinayetle alakalı değil!

Bağlar'da 'Mahallemde şenlik var' etkinliği

Diyarbakır iş kadınlarından Narin Güran'ın mezarına ziyaret

Diyarbakır'ın kuş cennetinde çevre temizliği

Diyarbakır stadyumundaki çim krizi: fatura stadyum müdürü Çelik'e kesildi.

Narin Güran cinayetinde basına sızdırılan bilgiler meclis gündeminde!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.