SP'li Ergin: 'Mesele anız yakma meselesi olarak geçiştirilemez'

Saadet Partisi Diyarbakır İl Başkanı Abdurrahman Ergin, Çınar ve Mazıdağı köylerindeki yangınlara müdahalede yetersiz kalan ve ilgisiz davranan yetkilileri eleştirerek, ihmallerin araştırılmasını talep etti.

GÜNCEL 22.06.2024 13:29:00 0
SP

EMEK HABER- Saadet Partisi Diyarbakır İl Başkanı Abdurrahman Ergin, Diyarbakır'ın Çınar ve Mardin'in Mazıdağı köylerinde birkaç gün süren yangınlarla ilgili bir basın açıklaması yaptı. Ergin, yetkililerin yangına müdahalede yetersiz kaldığını ve ilgisiz davrandığını vurguladı.

Ergin, açıklamasında şunları söyledi; 

"Öncelikle Saadet Partisi olarak vefat edenlere Allah’tan rahmet, yaralı olanlara şifa, yakınlarına sabır ve metanet, insanımıza baş sağlığı diliyoruz. Bölgemizde adından oldukça bahsettiren Elektrik Pazarlama Kurumu, her zaman vatandaşa, çiftçiye, üreticiye, esnafa icrâlarla, elektriği kesmelerle gündeme gelmektedir. Kamuoyundan öğrendiğimiz kadarıyla 1987'den bu güne diktiği elektrik direklerinin gereken bakımını yapmayan kurum, sessizlik içinde.Her gün bu afetin yansımaları sosyal medyaya yansıyor.
Ölümler artıyor. Toprağa verilen insan sayısı artmakta.Ekili araziler artık yok.Üzerinde yaşayan canlılar ateş dalgalarında yandı kavruldu. Burası bir Akdeniz-Ege yerleşim alanı olmadığı için mi Helikopterler- Uçaklar söndürme çalışmalarına katılmadı ? Bahane oldukça kolaysa hemen yakın alanda Göksu Barajı var. Hükümet yetkilileri açıklama yapmakla meşgul.
Mesele anız yakma meselesi olarak geçiştirilemez. Çınar ve Mazıdağ köylerinde olan yangınlarla ilgili Meclis Araştırma Komisyonu kurulmalı, ihmali olan kuruluşlar ortaya çıkarılmalı.Her şey ortaya çıkar da giden canlar geri gelir mi? 
Binleri aşan küçük baş ve büyük baş hayvan sayısı, yabani hayvanlar, kuşlar, börtü-böcek...
Ateşlerde yana yana ölen insandı.Ateşlerde yana yana ölen, çırpınan, yanan canĺılar için hayvan hakları dernekleri, vakıfları nerede?
Çevre katliamında her şey yandı bitti kül oldu. Çevre vakıfları ve dernekler nerede?
Yanan ve kül olan, altında canlar giden evler...
Sadece Sağlık Bakanı ölü ve yaralı sayısı veriyor.
Çevreyle ilgili bakanlık, ulaşımla ilgili bakanlık ne çalışma içinde?
Parti olarak gördüğümüz manzara, bu ülke dinamiklerine yakışan durum değildir.
Gerekenler belli, yapılanlar ortada.Bunu bölge insanımızın, ülke insanımızın vicdanına havale ediyoruz. Bölge insanına yiyecek içecek lazım değildi, yangını söndürecek ekipman gerekliydi."

Haber: Ercan Çağlayan 


Diyarbakır Tarım Konseyi'nden anız uyarısı!

Serra Bucak'tan kadınlara müjde: Diyarbakır yeniden bir kadın kenti olacak

Emekli Sen Diyarbakır Şube Başkanı Vahap Günay'dan hükümete çağrı: Adalet istiyoruz

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek: 'Türkiye'de asgari ücret düşük değildir'

Gazze'de sağlık krizi: Son 48 saat!

İHD'den Diyarbakır'daki saldırılara tepki: Toplumsal barış tehlikede!

Geleceğin Amedspor'u: Aziz Elaldı ve Ersun Yanal ile yeniden yapılanma

Eşbaşkan Bucak, 27 ülkeden kadınlarla bir araya geldi

Kayıp yakınları 803. hafta: Ramazan Yüce’nin failleri soruldu

Şeyh Said Derneği: 'Tarihten ders almalıyız'

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.