Tarih: 05.07.2024 09:51

Şanlıurfa'da 16 mahalle elektriksiz kaldı: 2370 abone etkilendi

Facebook Twitter Linked-in

EMEK HABER-  Anız yakımının yasaklanmasına, cezai yaptırımlara, sivil toplum örgütlerinin ve ilgili kurumların uyarılarına rağmen Dicle Elektrik’in dağıtım bölgesinde bulunan illerde bu olumsuz uygulama sürüyor. Son olarak Şanlıurfa’da yaşanan olayda, Suruç ilçesindeki 11 mahalle ve Harran ilçesindeki 5 mahalle elektriksiz kaldı. Yangının etkisiyle dağıtım hatlarında kopmalar yaşandı ve toplam 2.370 abone enerji kesintisinden etkilendi.

ABONELER MAĞDUR OLDU

İlk ürün hububat hasadının ardından ikinci ürün ekmeye hazırlanan birçok çiftçi, yapılan tüm uyarılara rağmen tarlalarında kalan anızı yakmaya devam ediyor. Bu uygulama, enerji nakil hatlarının yanı sıra doğal yaşamı da olumsuz etkiliyor ve hava kirliliğine neden oluyor. Suruç ilçesinde Ürkütlü, Çağla, Köseveli, Aşma, Körkuyu, Üçtepe, Gümüştepe, Yeşilce, Akmağara, Aylan ve 75. Yıl mahallelerindeki yaklaşık 2 bin abone; Harran ilçesinde ise Meydankapı, Gürgelen, Küçük Düzlük, Kuruyer ve Toytepe mahallelerindeki 370 abone elektriksiz kaldı.

SUÇ DUYURUSUNDA BULUNULDU

Dicle Elektrik ekipleri, Suruç ve Harran’da anız yakımından dolayı zarar gören hatları yenilemek için hemen harekete geçti. Yoğun bir çalışma sonucu dağıtım hatları onarıldı ve mahallelere yeniden elektrik verildi. Dağıtım şirketi, hatlarda hasara neden olarak abonelerinin elektriksiz kalmasına yol açan anız yakımlarının sorumluları hakkında yasal işlem yapılması için savcılığa suç duyurusunda bulundu.

AKÇAKALE’DE DE BENZER DURUM YAŞANMIŞTI

Kısa süre önce de Akçakale ilçesinde yaşanan anız yakımı sonucunda Dicle Elektrik’e ait dağıtım hattı zarar görmüş ve 20 mahalle elektriksiz kalmıştı. Anız yakımının yol açtığı bu tür sorunların önüne geçilmesi için daha etkin önlemlerin alınması gerektiği belirtiliyor.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —