Mezopotamya Gastronomi Platformu kuruldu.

Güneydoğu Anadolu coğrafyasının gastronomi zenginliklerini tanıtmak, tarladan sofraya sürdürülebilir projelere destek olmak, bölge şehirlerini birer Gastro-kent’e dönüştürmek amacıyla ‘Mezopotamya Gastronomi Platformu kuruldu.

GÜNCEL 13.03.2022 22:54:00 0
Mezopotamya Gastronomi Platformu kuruldu.

Mezopotamya Gastronomi Platformu'nun, Diyarbakır The Green Park Hotel'de gerçekleştirilen ilk toplantısına 11 ilden yaklaşık 60 kişi katılım gösterdi. 

Mezopotamya Gastronomi Platformu kanalıyla öncelikli olarak bölgenin gastronomi potansiyelini artırmak, şehirlerin ve yerel üreticilerin markalaşmasına katkıda bulunmak, az bilinen ürün ve lezzetlerin tanıtılmasını sağlamak hedefleniyor. 

 GASTRONOMİNİN ANA VATANI MEZOPOTAMYADIR. 

Diyarbakır’da düzenlenen ve yoğun ilgi gören ilk toplantıda Mezopotamya Gastronomi Platformu (M.G.P) Başkanlığına seçilen deneyimli turizmci Hüseyin Aslan şunları söyledi: “Gastronominin ana vatanı Mezopotamya bölgesindeyiz, bu coğrafyanın çocukları olarak adını tarihe büyük puntolarla yazdırmış olan Mezopotamya bölgesinin yiyecek içecek kültürünü yaşatmak ve tanıtmak için elimizden geleni yapacağız. Şehirlerimizin her biri Gastro-kent olabilecek potansiyele sahip. Bölgemiz için gastronomi alanında ortak akılla hareket edecek bir yapıya ihtiyaç olduğunu düşünüyorduk. Geniş katılımla ilk toplantımızı gerçekleştirdik. Toplantıya katılan başta Diyarbakır İl Kültür Turizm Müdürü Cemil Alp, Belediye Kültür Daire Başkanı Ali Çelik, Diyarbakır Üniversitesi Öğretim Görevlisi Ömer Fındıkdalı, eski Vakıflar Müdürü Metin Evsen, TGA Güneydoğu Anadolu Bölgesi Temsilcisi Selda Çiçek Veske’ye Turizmci Hotel Genel Müdürü Abdullah Çimen İşletmeci Taner Durmuş ve katılan diğer tüm misafirlerimize çok teşekkür ediyorum.Platformun kurulmasında bize her konuda fikir ve düşünceleriyle destek olan Gastronomi Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Güneli’ye de ayrıca çok teşekkür ediyorum. Amacımız kamu ve özel sektör iş birliğiyle Mezopotamya gastronomi kültürünü daha da yukarılara taşıyıp geniş kapsamlı çalışmalar yapabilmektir. Katılım gösteren, destek veren herkese teşekkürlerimi sunuyorum.”

Öte yandan Mezopotamya Gastronomi Platformu’nun Başkan yardımcılığına Selahattin Okçu ve Şemsettin Yıldız , Genel Sekreter ve M.G.P sözcüslüğüne Handan Atay ve Bölge Basın Danışmanlığına ise Gazeteci-Yazar Nesrin Erdoğmuş getirildi. 

Mezopotamya Gastronomi Platformu yönetimi çalışmalarına, bölge illerinin Valiliklerini ziyaret ederek başlayacak. İl Kültür ve Turizm müdürlūkleriyle temaslarda bulunacaktır. 

 


Amedspor'da kriz: Başkan Elaldı'dan kongre müjdesi

Amedspor, Pendikspor'a 1-0 yenildi; Taraftardan istifa çağrısı

Adalet ve kanun önünde eşitlik ilkesi (TCK madde 3)

Fotoğrafçı'nın 'Dicle Güzeli' sevinci

Diyarbakır'da tarım krizi: Çiftçiler gübre bekliyor

Dicle ilçesinde doğa yürüyüşü düzenlenecek

Amedspor'dan seyircisiz maç kararına itiraz: Maça çıkmayacağız

TUSAŞ saldırısını PKK üstlendi

Diyarbakır'da 150 kg bozulmuş cevize el konuldu

Narin soruşturması: Baba ve ağabey hakkında zorla getirilme kararı

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.