Mardin Kapı'da kadın buluşması

Sur Belediyesi Eş Başkanı Fatma Gulan Önkol ve Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Serra Bucak, Mardin Kapı'da bulunan Kadın Yaşam Evi'nde kadınlarla bir araya geldi.

GÜNCEL 17.07.2024 10:40:00 0
Mardin Kapı

EMEK HABER- Sur Belediyesi Eş Başkanı Fatma Gulan Önkol ve Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Serra Bucak, Mardin Kapı'da bulunan Kadın Yaşam Evi'nde kadınlarla bir araya geldi. Buluşmada her iki belediyenin meclis üyeleri de yer alırken, çok sayıda kadın katılım gösterdi.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Sur Belediyesi Eş Başkanı Fatma Gulan Önkol, sekiz yıldır süren kayyum yönetiminin yarattığı tahribatlara değinerek, bu tahribatların hem kadınlar hem de tüm şehir üzerinde etkili olduğunu belirtti. Önkol, "Güçlü ve ciddi çalışmalara ihtiyaç var. Bizler sizin talepleriniz için buradayız. Kadınlar kendileri için ne istiyor, belediyeler neler yapabilir, tüm bunları beraber oturup konuşmak için geldik. Daha çok sizleri dinlemek istiyoruz. Sizlerin desteğine, fikirlerine ve eleştirilerine ihtiyacımız var," dedi.

Kadınlar da mahallelerindeki çöp, ulaşım ve semt pazarı gibi sorunları dile getirdi. Uyuşturucu kullanımına karşı mücadele edilmesi gerektiğini belirten kadınlar, Kadın Yaşam Merkezi'ndeki kurs sayılarının artırılmasını talep etti. Ayrıca, mevcut yapılara ilişkin "yerinde dönüşüm" yapılmasını istediler.

Kadınların taleplerini tek tek not alan Eş Başkan Serra Bucak, Kadın Yaşam Merkezi'nin kapasitesini artırarak bu talepleri karşılamayı hedeflediklerini belirtti.

Bu buluşma, Sur ve Büyükşehir Belediyesi'nin kadınların taleplerini dinleyerek, birlikte çözüm arayışında olduklarını gösteren önemli bir adım olarak değerlendirildi.


Anahtar Kelimeler: mardin kapı'da kadın buluşması

Diyarbakır'dan Avrupa'ya çıkarma

DTSO başkanı Kaya: Diyarbakır'daki NEET oranı Türkiye ortalamasının iki katı

Elden kira ödeme dönemi sona erdi!

Dicle Nehri'nden alınan numuneler temiz çıktı

Diyarbakır'da Eylül ayında 2 bin 644 konut satıldı

Diyarbakır'da ucuz yağ kuyruğu

Bağlar'da kadınlar eliyle bitki üretimi başladı

Diyarbakır Valisi'nden deprem açıklaması

Rojin kadınlar tarafından son yolculuğuna uğurlandı

Malatya'da deprem! Diyarbakır'da da hissedildi

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.