KAMİAD'a Kürtçe tepkisi: Kürt İş İnsanları istifa etti

Kamu Müteahhitleri ve İş İnsanları Derneği Başkan Vekili Nedim Şimşek’in Kürtçe açıklamasının ardından görevlerinden alınarak disipline sevk edilmesi, Kürt kökenli iş insanlarının dernekten istifasına neden oldu.

GÜNCEL 5.09.2024 13:07:00 0
KAMİAD

EMEK HABER- Kamu Müteahhitleri ve İş İnsanları Derneği (KAMİAD) Başkan Vekili Nedim Şimşek’in 23 Ağustos 2024’te Kürtçe yaptığı açıklamanın ardından görevlerinden alınarak disiplin sürecine tabi tutulması, Kürt kökenli iş insanlarının dernekten istifasına neden oldu.

Şimşek, Rudaw TV'ye verdiği röportajda, dernekle ilgili görüşlerini Kürtçe dile getirmişti. Dernek yönetimi, bu açıklamanın onaylanmadığını belirterek, Şimşek’in derneği temsilen hareket etmeden bu açıklamaları yaptığı gerekçesiyle görevlerinden uzaklaştırıldığını duyurdu.

Diyarbakır İnşaat Müteahhitleri Derneği (DİMDER) ise, Şimşek’e yönelik Kürtçe dil üzerinden yapılan ayrımcılığı ve ırkçı söylemleri kabul etmediklerini belirtti. DİMDER, bu haksız tutumu şiddetle kınayarak, tüm üyeleriyle KAMİAD üyeliğinden istifa ettiklerini açıkladı. 

Diyarbakır İnşaat Müteahhitleri Derneği (DİMDER)'den yapılan açıklamada, “Sevgili Başkan Vekilimiz Nedim Şimşek'e yönelik Kürtçe dili üzerinden yapılan ayrımcılık ve ırkçı söylemleri kesinlikle kabul etmiyoruz. Bu tür tutumlar toplumda bölücülük ve hoşgörüsüzlük tohumları ekmekten başka bir amaca hizmet etmemektedir. DİMDER olarak bu haksız ve çirkin saldırıyı şiddetle kınıyor, arkadaşımızın yanında olduğumuzu güçlü bir şekilde vurguluyoruz. Bu olay karşısında bir duruş sergilemek adına, derneğimizin tüm üyeleri olarak toplu şekilde KAMİAD üyeliğinden istifa ettiğimizi duyuruyoruz. Dil, kültür ve kimlik üzerinde yapılan her türlü ayrımcılığın karşısında, birlik ve dayanışma içinde olmayı sürdüreceğimizi kamuoyunun bilgisine sunarız.” ifadelerine yer verildi. 

Haber: Ercan ÇAĞLAYAN 


Diyarbakır iş kadınlarından Narin Güran'ın mezarına ziyaret

Diyarbakır'ın kuş cennetinde çevre temizliği

Diyarbakır stadyumundaki çim krizi: fatura stadyum müdürü Çelik'e kesildi.

Narin Güran cinayetinde basına sızdırılan bilgiler meclis gündeminde!

Bağlar'da bağ bozumu şenliği

Çınar'daki yangından etkilenen öğrencilere destek

Narin Güran cinayetinde tutuklu sayısı 11'e ulaştı

Amedspor başkanı Aziz Elaldı trafik kazası geçirdi

Miras paylaşma sözleşmesi nedir, nasıl yapılır ?

Diyarbakır'da engelliler için yeni şarj istasyonları kuruldu

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.