EKONOMİ

EKONOMİ Haberleri

İşsiz sayısı 3 milyonu aştı

TÜİK'in Haziran ayı işsizlik verilerine göre, Türkiye genelinde işsizlik oranı %9,2'ye yükseldi; genç nüfustaki işsizlik oranı ise %17,6'ya ulaştı.

EKONOMİ 12.08.2024 10:28:00 0
İşsiz sayısı 3 milyonu aştı

EMEK HABER- Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2024 yılı Haziran ayına ait işsizlik verilerini açıkladı. Hanehalkı İşgücü Araştırması sonuçlarına göre, 15 yaş ve üzeri nüfusta işsiz sayısı bir önceki aya göre 234 bin kişi artarak 3 milyon 305 bin kişiye yükseldi. Bu artışla birlikte işsizlik oranı da 0,7 puanlık artışla %9,2 seviyesine ulaştı.

Verilere göre, işsizlik oranı cinsiyete göre farklılık gösteriyor. Erkeklerde işsizlik oranı %7,6 olarak tespit edilirken, kadınlarda bu oran %12,4’e çıktı. Kadınların işgücü piyasasında daha dezavantajlı bir konumda olduğu bu verilerle bir kez daha gözler önüne serildi.

Genç nüfus işsizlik oranı ise dikkat çekici bir artış gösterdi. 15-24 yaş grubundaki işsizlik oranı, bir önceki aya göre 1,7 puan artarak %17,6’ya yükseldi. Bu yaş grubunda işsizlik oranı erkeklerde %14,8, kadınlarda ise %23,2 olarak belirlendi. Özellikle genç kadınlar arasındaki yüksek işsizlik oranı, ekonomik sorunların genç nüfusu nasıl etkilediğini ortaya koyuyor.

EDİTÖR: Ercan ÇAĞLAYAN 


Anahtar Kelimeler: i̇şsiz sayısı 3 milyonu aştı

Diyarbakır Kitap Fuarı'nın lansmanı yapıldı

Diyarbakır'da şok edici itiraf: Muhtar cesedi çuval içinde bana verdi

Narin Güran'ın cenazesi toprağa verildi

Diyarbakır Narin Güran için sokağa çıktı

Narin Güran olayıyla ilgili 21 kişi gözaltına alındı

Kayıp Narin Güran ölü bulundu

Diyarbakır'da 'Ciran' filminin galası yapıldı

Bucak: '2024 yılında nasıl bir enkazla karşı karşıya olduğumuzun farkındayız'

Sosyal medyada hedef alınan Kürt Soprano'nun suç duyurusu sonuçsuz kaldı

18 gün geçti: Narin'den haber yok!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.