GGC: Saldırı ve engellemelerin geldiği boyut endişe vericidir

Rudaw TV muhabiri Ravvin Sterk Yıldız, İstanbul ATK önünde haber takibi yaparken sözlü ve fiziki saldırıya uğradı. Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti, saldırıyı kınayarak basın emekçilerine saygı ve sağduyu çağrısında bulundu.

GÜNCEL 3.10.2024 10:49:00 0
GGC: Saldırı ve engellemelerin geldiği boyut endişe vericidir

EMEK HABER- Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti üyesi ve Rudaw TV İstanbul muhabiri Ravvin Sterk Yıldız, İstanbul Adli Tıp Kurumu önünde haber takibi yaptığı sırada bir kişinin sözlü ve fiziki saldırısına uğradı. Saldırıyı kınayan GGC yönetimi, basın emekçilerine karşı saygı ve sağduyu çağrısında bulundu.

GGC: Saldırıların asıl amacı basın özgürlüğüdür 

Cemiyet, açıklamasında, saldırıların farklı siyasi yapılar tarafından gerçekleştirildiğine dikkat çekilerek, "Her ne kadar saldırı ve engellemelerin birbirine zıt fikirleri taşıyan siyasi eğilimlere yakın kişilerce yapıldığını bilsek de saldırıların asıl amacının basın özgürlüğü, düşünce ve ifade hürriyeti olduğunun farkındayız. Bazı kişi ve kesimlerin kışkırtmaları sonucu sahada çalışan Rudaw TV ekiplerine yönelen saldırı ve engellemeleri şiddetle kınıyor, tüm kesimleri basın emekçilerine karşı saygı ve sağduyuya davet ediyoruz. Son zamanlarda artan saldırı ve müdahalelerin artık meslektaşlarımızın can güvenliğini tehdit ettiğini görüyoruz. Meslektaşlarımızın maruz kalabileceği en küçük olumsuzlugun sorumluluğu, Rudaw TV’yi mesnetsizce hedef gösterenler olacaktır. Bu noktada tüm kişi ve kesimleri arkadaşlarımızı hedef göstermekten vazgeçmeleri konusunda bir kez daha uyarıyoruz." ifadelerine yer verildi. 

GGC: Gazetecilere saldırı kabul edilemez

Cemiyet tarafından yapılan açıklamanın devamında, "Gazetecilere yönelik her türlü saldırı, halkın haber alma özgürlüğüne yapılmış bir saldırıdır ve asla kabul edilemez. Üyemize yapılan bu haksız saldırının takipçisi olacağımızı ve sorumluların hesap vermesi için süreci yakından izlediğimizi kamuoyunun bilgisine sunarız. Gazetecilerin özgürce, herhangi bir baskı ve tehdit altında kalmadan görevlerini yapabilmeleri demokrasinin ve özgür toplumların temel koşuludur. Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti olarak, meslektaşlarımızın haklarını korumak ve savunmak için her zaman olduğu gibi bugün de yanlarında olacağız" denildi. 

Haber: Ercan ÇAĞLAYAN 


Kayıp yakınları 817. haftada Vahit Narin'in akıbetini sordu

Diyarbakır'da kadınlar pars yakın müdafaa ile artık daha güçlü ve güvende!

Bağlar'daki Huzur Sokağı yenilendi

Yazar Mehmet Uzun'un anısına etkinlikler düzenlenecek

Diyarbakır'da Eylül ayında 168 kişi tutuklandı

Diyarbakır Büyükşehir'den dolandırıcılık uyarısı

Amedspor-Esenler Erokspor maçının yeri belli oldu

GGC: Saldırı ve engellemelerin geldiği boyut endişe vericidir

Adıyaman'da kültürel dayanışma: 1. Çocuk ve Gençlik Festivali

Ensarioğlu: İtibarsızlaştırma politikası ile karşı karşıyayız

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.