Gazze'de kayıplar artıyor: Son 24 saatte 23 ölü

Gazze'deki İsrail saldırılarında ölü sayısı 39 bini aştı. Son 24 saatte 23 kişi daha hayatını kaybetti, yaralı sayısı ise 89 bini geçti. Sağlık ekipleri enkaza ulaşmakta zorlanıyor.

GÜNCEL 22.07.2024 15:35:00 0
Gazze

EMEK HABER- Gazze Şeridi'nde devam eden İsrail saldırılarında ölü ve yaralı sayısı artmaya devam ediyor. Filistin Sağlık Bakanlığı'nın yaptığı yazılı açıklamaya göre, 7 Ekim 2023'ten bu yana süren saldırılarda hayatını kaybedenlerin sayısı son 24 saatte 23 artarak 39 bin 6'ya ulaştı. Aynı zaman diliminde 91 kişi yaralandı.

Bakanlığın açıklamasında, İsrail ordusunun son 24 saat içinde Gazze'nin farklı bölgelerinde üç büyük saldırı düzenlediği belirtildi. Bu saldırılarda 23 Filistinlinin daha hayatını kaybettiği ve 91 kişinin yaralandığı bildirildi.

Toplamda, 7 Ekim'den bu yana ölenlerin sayısı 39 bin 6'ya, yaralananların sayısı ise 89 bin 818'e yükseldi. Gazze'deki sağlık ekipleri ve sivil savunma görevlileri, İsrail'in engellemeleri nedeniyle hala enkaz altında ve yol kenarlarında bulunan cesetlere ulaşmakta zorluk yaşıyor. Sağlık Bakanlığı, bu durumun insani kriz boyutuna ulaştığını belirtti.


Diyarbakır'da 'Ciran' filminin galası yapıldı

Bucak: '2024 yılında nasıl bir enkazla karşı karşıya olduğumuzun farkındayız'

Sosyal medyada hedef alınan Kürt Soprano'nun suç duyurusu sonuçsuz kaldı

18 gün geçti: Narin'den haber yok!

Diyarbakır'da kayıp yakınları eylemi: Mehmet Sincar'ın failleri soruldu

Bağlar Belediyesi'nden gençlere yatırım: Rezan Gençlik Merkezi açıldı

DTSO'dan KAMİAD'a ırkçılık tepkisi

Batman Belediyesi özür diledi

Diyarbakır il merkezinde bir ilk!

KAMİAD'a Kürtçe tepkisi: Kürt İş İnsanları istifa etti

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.