DTSO'dan KAMİAD'a ırkçılık tepkisi

Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO), KAMİAD Başkan V. ve DTSO Meclis Üyesi Nedip Şimşek’in, Kürtçe yayın yapan bir televizyon kanalına verdiği demeç nedeniyle görevlerinden uzaklaştırılmasını büyük bir tepkiyle karşıladı

GÜNCEL 6.09.2024 15:45:00 0
DTSO

EMEK HABER- Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO), Kamu Müteahhitleri ve İş İnsanları Derneği (KAMİAD) Başkan Vekili ve DTSO Meclis Üyesi Nedip Şimşek’in, Kürtçe yayın yapan bir televizyon kanalına verdiği demeç nedeniyle görevlerinden uzaklaştırılmasını tepki gösterdi. 

Açıklamada, Şimşek’in pandemi ve sonrasında inşaat sektöründeki sorunların çözümü için kamu kurumları ve iş dünyasıyla yoğun temaslarda bulunduğu, Diyarbakır İnşaat Müteahhitleri Derneği ve KAMİAD çatısı altında önemli çalışmalar gerçekleştirdiği belirtildi.

DTSO, tarafından yapılan açıklamada, KAMİAD yönetiminin ayrıştırıcı ve ötekileştirici bir dil kullandığı belirtilerek, "KAMİAD yönetim kurulu üyelerince alınan karara istinaden kamuoyu ile paylaşılan bilgilendirme metnindeki değerlendirmeleri doğru bulmuyor ve KAMİAD yönetiminin bu yaklaşımını kınıyoruz. KAMİAD tarafından açıklanan metinde sözde TV kanalı olarak bahsedilen televizyon kanalı Türkiye’de uzun yıllardır yayın yapan, Cumhurbaşkanımız başta olmak üzere bakanlar, milletvekilleri ve farklı siyasi partilerin temsilcilerinin demeçler verdiği bir tv kanalı olup, bu şekilde değerlendirilmesini Kürt diline karşı bir tahammülsüzlük olarak görüyoruz. Bir sivil toplum örgütünün bu şekilde ayrıştırıcı ve ötekileştirici bir dil ve yaklaşım geliştirilmesi veya yaptığı açıklama ile buna zemin oluşturmasını doğru bulmuyoruz." ifadelerine yer verildi. 

KAMİAD’ı tahammülsüzlük ve ayrıştırıcı yaklaşımdan vazgeçmeye çağıran DTSO, Ayrıca, meclis üyeleri Nedip Şimşek’e yönelik haksızlığın derhal giderilmesini talep etti. DTSO, KAMİAD’ın bu yanlış kararını düzeltmemesi durumunda, derneğin Sivil Toplum Örgütü vasfını yitireceğini ve bu nedenle ortaklaşmayacaklarını duyurdu.

Haber: Ercan ÇAĞLAYAN 


Diyarbakır iş kadınlarından Narin Güran'ın mezarına ziyaret

Diyarbakır'ın kuş cennetinde çevre temizliği

Diyarbakır stadyumundaki çim krizi: fatura stadyum müdürü Çelik'e kesildi.

Narin Güran cinayetinde basına sızdırılan bilgiler meclis gündeminde!

Bağlar'da bağ bozumu şenliği

Çınar'daki yangından etkilenen öğrencilere destek

Narin Güran cinayetinde tutuklu sayısı 11'e ulaştı

Amedspor başkanı Aziz Elaldı trafik kazası geçirdi

Miras paylaşma sözleşmesi nedir, nasıl yapılır ?

Diyarbakır'da engelliler için yeni şarj istasyonları kuruldu

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.