Bağıvar'da doktor eksikliği: Vatandaşlar mağdur!

Diyarbakır'ın Sur ilçesindeki Bağıvar Aile Sağlık Merkezi'nde vatandaşlar, doktor eksikliği ve yetersiz hizmet nedeniyle mağdur. Dört doktorun görev yapması gereken merkezde sadece bir doktor bulunuyor.

GÜNCEL 3.07.2024 15:39:00 0
Bağıvar

EMEK HABER- Diyarbakır'ın Sur ilçesine bağlı Bağıvar Aile Sağlık Merkezi'nde vatandaşlar, doktor eksikliği ve yetersiz hizmet nedeniyle büyük sıkıntılar yaşıyor. Dört doktorun görev yapması gereken merkezde, sadece bir doktorun bulunması ve hizmetlerin aksaması vatandaşları mağdur ediyor.

Yeni yapılan binada Diyarbakır'ın 46 derece sıcağında ne klima ne de havalandırma bulunmaması, bekleyen hastalar için ayrı bir çile haline geliyor. Mesai saatleri içerisinde doktorların istedikleri zaman sağlık merkezinden çıkması, mesai başlangıcında geç gelmeleri ve erken ayrılmaları vatandaşların tepkisine neden oluyor. Bu durum, sağlık hizmeti almak için saatlerce bekleyen vatandaşları zor durumda bırakıyor.

Bir vatandaş, “Yaşlı hastamız var, bu sıcaklarda saatlerce bekliyoruz. Bazen bir doktor bazen de iki doktor geliyor. Oysa burada dört doktor var. Gelen doktorlar da bazı günler mesaiden sonra, bazı günler de mesaiden önce sağlık ocağını terk ediyorlar. Saat 16:00'da geliyoruz, 'sistem yok' deyip, bizi muayene etmiyorlar. Özellikle kadın doktorlar bunu çok yapıyor. Bu sorun uzun yıllardır devam ediyor. Vatandaş olarak mağdur oluyoruz. Yetkililerden yardım bekliyoruz. Geriye dönük kamera kayıtlarına baksalar her şeyi görürler” şeklinde tepkisini dile getirdi.

Haber: Ercan Çağlayan 


Diyarbakır Kent Konseyi’nde yeni dönem: Bucak ve Hatun eşbaşkan seçildi

Kayıp yakınları 804. haftada Vedat Aydın’ın faillerini sordu

38. GGC 'Yılın Başarılı Gazetecileri Ödülleri'ne başvurular başlıyor

Diyarbakır'da dengbêj geleneği sürüyor: 3 ayda 70 bin kişi dinledi

İran yeni cumhurbaşkanını seçti

Diyarbakır'da başhekime silahlı saldırı!

Şanlıurfa'da 16 mahalle elektriksiz kaldı: 2370 abone etkilendi

Diyarbakır'da 600 bin çiçek şehri süsleyecek

İran'da seçimlerin ikinci turu bugün yapılacak

Deniz Naki: 'Zafer ve bozkurt işareti aynı şey değil!'

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.