Diyarbakırlı Eski Bakan Salih Sümer için mecliste cenaze töreni

Ankara'da tedavi görmekte olduğu özel bir hastanede hayatını kaybeden eski Devlet Bakanı Salih Sümer için Meclis önünde cenaze töreni düzenlendi. Törene, Sümer'in ailesi ve yakınlarının yanı sıra birçok önemli isim katıldı.

Diyarbakırlı Eski Bakan Salih Sümer için mecliste cenaze töreni

EMEK HABER- TBMM Başkanvekili Sırrı Süreyya Önder, DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, TBMM Genel Sekreteri Talip Uzun, TBMM İdare Amiri ve CHP Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan, eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve diğer milletvekilleri, eski bakanlar ve siyasetçiler de törende hazır bulundu.

Törende, katılımcılar Sümer'in ailesi ve yakınlarına başsağlığı dileyerek taziyelerini iletti. Sümer'in özgeçmişinin okunmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu ve dualar edildi. Ardından, Sümer'in naaşı Diyarbakır'a gönderilerek toprağa verilmek üzere yola çıkarıldı.

1951 yılında Diyarbakır'ın Bismil ilçesinde doğan Sümer, 18, 19, 20 ve 21. dönemlerde Diyarbakır milletvekili olarak görev yapmış, ayrıca TBMM Başkanlık Divanı İdare Amirliği ve Devlet Bakanlığı görevlerinde bulunmuştu.



Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.