Tarih: 08.07.2025 10:48

Diyarbakır'daki iş dünyası ve banka temsilcilerinden firmalara kritik uyarı!

Facebook Twitter Linked-in

EMEK HABER-  Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası, Diyarbakır Ticaret Borsası, Organize Sanayi Bölgesinin de aralarında yer alığı Diyarbakır İş Dünyası Temsilcileri, 11 tane kamu ve özel banka müdürleriyle düzenledikleri toplantılarda önemli kararlar aldılar. 

Diyarbakır İş Dünyası ve 11 tane kamu ve özel banka müdürleri enflasyonist ortamda bilançolardaki artan finansal giderlerin yönetilmesi ve alınacak tedbirlere ilişkin düzenledikleri toplantıda görüş alışverişinde bulundular.

Toplantıda Diyarbakır İş Dünyası Temsilcileri, yüksek enflasyonla seyreden ortamda üyelerini korumak amacıyla yapılması gerekenleri dile getirdiler.   Dönem dönem bir araya gelerek durum değerlendirilmesi, ayrıca yapılması gerekenlerle ilgili ortak çalışma kararı alındı.  

Özellikle işletmelerle bankalar arasında ilişkilerin daha güçlü ve sağlıklı kurulmasıyla ilgiliyle de ortak çalışma kararı alındı. Ayrıca İş Dünyası Temsilcileri tarafından üyelerine yönelik bu dönemde eğitimler ve bazı uyarılar yapılması elzemdir. 

Diyarbakır İş Dünyası ve Bankalardan Firmalara 8 Önemli Uyarı;

1- Firmalar, kendi şirket faaliyet konuları dışında yatırım yaparken daha fazla dikkat etmelidir. Konjonktür, fizibilite ve öz sermaye yeterlilikleri konusunda detay  analiz yapılmalıdır.

2- Firmaların finans kuruluşlarından kullanacakları kredi şirket faaliyet alanı ile ilgili kullanılmalıdır; Vade ve finansman maliyeti şirket  yatırımı  ve karlılığı ile  uyumlu olmalıdır.

3-Firmalarımız özellikle uzun vadeli ve sabit yatırımlar için kullanmış oldukları kısa vadeli kredilerini, sağlıklı yönetebilmeleri için ilgili finans kuruluşları ile irtibata geçerek, ödeme tablosunu birlikte oluşturmalılar.

  4-İşletmeler, Finansman kuruluşları ve DTSO ile görüş alışverişinde bulunmalı ve müşavirlik desteği almalıdır.

5- Her firmanın kendine özgü özel durumları olabilir, finansman yönetmede  veya finansman desteği ihtiyacında mutlaka bankaların şube /bölge/ilgili birimleri ile irtibata geçmelidir.

6- Kredi teminatları  yapısında, bölgesel ve sektörel farklılıklar olabileceği için banka yetkilileri ile görüşülmelidir. 

  7- Özellikle ticari firmalarımız, muhasebe ve finans yönetimi departmanlarını  ayırmalı  ve ayrı profesyoneller ile takip etmelidir.

8- Sanayicilik yapan ve asıl faaliyeti gayrimenkul olmayan şirketlerimizin  yüksek maliyetli ve kısa vadeli krediler ile gayrimenkul fonlaması yapması her konjonktürde doğru olamayabilir, bu konuda daha dikkatli olmalılar.

KAYNAK: HABER MERKEZİ  

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —