Diyarbakır'da trans kadınlara saldırı: 1 ölü

Diyarbakır’da iki trans kadına saldırıp birini öldüren iki şüpheli erkek tutuklandı.

GÜNCEL 18.09.2024 14:16:00 0
Diyarbakır

EMEK HABER- Diyarbakır Barosu LGBTİ+ Hakları Komisyonu, “Davanın takipçisi olacağız. Nefret cinayetlerine karşı mücadelemizi sürdüreceğiz” dedi.

Diyarbakır’ın Kayapınar ilçesinde iki trans kadına kesici aletlerle saldırdı. 15 Eylül Pazar günü gerçekleşen saldırıda, trans kadınlardan S.U. hayatını kaybederken; G. ise yaralandı.

G.’nin hastanedeki tedavisinin ardından polis ifadesinde saldırıyı aktarması üzerine A.A. ve İ.U. isimli iki şüpheli gözaltına alındı. Şüpheliler, emniyetteki ifadelerinin ardından hakimlik tarafından tutuklandı. G.’nin ifadesine göre, şüpheliler S.U. ve G.’nin evine girerek yağma suçunu da işledi.

Diyarbakır Barosu LGBTİ+ Hakları Komisyonu, cinayetle ilgili sosyal medya hesabından açıklama da yaptı. Komisyon, “Nefret cinayetlerine karşı mücadelemizi sürdüreceğiz” dedi.

Açıklamanın tam metni ise şöyle:

“15 Eylül 2024 tarihinde Diyarbakır’ın  Kayapınar ilçesinde yağmalanıp saldırıya uğrayan trans kadınlardan S.U. yaşamını yitirirken, trans kadın G. ise yaralandı. Şüpheliler A.A ve İ.U tutuklandı. Davanın takipçisi olacağız. Nefret cinayetlerine karşı mücadelemizi sürdüreceğiz.”

Kaynak: Kaosgl.org


Zabıtalara 'Çocuk koruma eğitimi' verildi

Sultan kelebekleri Hevsel Bahçeleri'nde görüldü

Diyarbakır'da trans kadınlara saldırı: 1 ölü

14. Amed Cup Tenis Turnuvası başlıyor

Narin soruşturmasında gelişme: Amca ile R.A arasındaki görüşme cinayetle alakalı değil!

Bağlar'da 'Mahallemde şenlik var' etkinliği

Diyarbakır iş kadınlarından Narin Güran'ın mezarına ziyaret

Diyarbakır'ın kuş cennetinde çevre temizliği

Diyarbakır stadyumundaki çim krizi: fatura stadyum müdürü Çelik'e kesildi.

Narin Güran cinayetinde basına sızdırılan bilgiler meclis gündeminde!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.