Diyarbakır'da kadınlar pars yakın müdafaa ile artık daha güçlü ve güvende!

Kadınların güvenliğini artırmayı hedefleyen "Pars Yakın Müdafaa ile Güçlü ve Güvende Kadınlar" projesinin açılış kokteyli, geniş bir katılımla gerçekleşti.

GÜNCEL 5.10.2024 18:08:00 0
Diyarbakır

EMEK HABER- Kadınların güvenliğini artırmayı hedefleyen "Pars Yakın Müdafaa ile Güçlü ve Güvende Kadınlar" projesinin açılış kokteyli, geniş bir katılımla gerçekleşti. Etkinlikte, kadınların güçlenmesi ve toplumda daha sağlam bir yer edinmeleri amacıyla hayata geçirilen proje tanıtıldı.

Kokteylde, proje koordinatörü Mücahit Yılmaz tarafından, eğitim programları ve destek mekanizmaları hakkında detaylı bilgiler paylaşıldı.

Tanıtım kokteyline, AK Parti Bağlar İlçe Başkanı Sadık Başarır Gür, Erdemliler Hareketi Diyarbakır İl Başkanı Atilla Kaymaz, Büyük Birlik Partisi Mardin İl Başkanı Süleyman Erdoğan, iş insanı Cihan Ensarioğlu, Avukat Aydın Ak ve çok sayıda kişi katıldı. 

Açılış kokteyinde konuşan proje koordinatörü Mücahit Yılmaz, "Projemiz içeriğinde öfke kontrolü ve stres yönetimi, meşru müdafaa eğitimi, ilk yardım eğitimi, değerler eğitimi, kendini koruma eğitimi, ve bir takım mesleki tanıtım eğitimleri yapılacaktır. Projemizin gezi alanlarında, Tillo, Tatvan, Ahlat, Adilcevaz, Baykan ilçelerimiz gezdirilerektir. Projemizi destekleyen sayın İçişleri Bakanımız Ali Yerlikaya'ya ve kıymetli yönetimine teşekkür ederiz. Diyarbakır'da sayımız 50 iken, şuan da 270 kişiye ulaşmıştır. Amacımız 7'den 70'e herkesi projemize dahil ederek, daha etkin bir sonuç oluşturarak hizmeti artırmaktır. Bu doğrultuda bize destek olmak isteyen siyasi parti liderlerimiz, kurum yöneticilerimiz herkese kapımız açıktır. Herkesi davet ediyoruz." dedi. 

 AK Parti Bağlar İlçe Başkanı Sadık Başarır Gür de yaptığı açıklamada, "Projenin ismi her ne kadar  yakın müdafaa adı altında olsa da, yakın müdafaa sporlarının hepsinin etik kuralı insana saygıdan geçer. Bu anlamda öncelikle insanların bu dernekte alacağı spor faaliyetlerinde birbirlerine saygıyı öğrendikten sonra toplumda birer birey olarak hepimizin temsilcisi olacaklardır. Projeniz için teşekkür ederiz. Elimizden gelen her türlü katkıyı da sunacağız." dedi.  

İş İnsanı Cihan Ensarioğlu da,  yaptığı konuşmada "Bu derneğin, günümüzde yaşanan olaylarla yakından ilintili olduğunu vurgulamak istiyorum. Gelecekte topluma faydalı çalışmalar yapacağına dair umutlarım büyük. Kitle iletişim araçlarında, radyo ve gazetelerde sıkça duyduğumuz olayların sebeplerinden biri, insan ilişkileri ve kriz yönetimi gibi unsurların yetersizliğidir. Kadınlara yönelik şiddet olayları, toplumda güvenlik kaygılarını artırmakta; birçok insan kendini güvende hissetmemekte. Bu derneğin, özellikle kadınlarımız başta olmak üzere, insanlara bu kaygılarla başa çıkma yollarını öğretmesi konusunda önemli bir rol üstleneceğine inanıyorum.Çıkmış olduğunuz bu yolda başarılar diler, Allah'tan yardım ve kolaylıklar temenni ederim" ifadelerine yer verdi.

 

 

 


Kayıp yakınları 817. haftada Vahit Narin'in akıbetini sordu

Diyarbakır'da kadınlar pars yakın müdafaa ile artık daha güçlü ve güvende!

Bağlar'daki Huzur Sokağı yenilendi

Yazar Mehmet Uzun'un anısına etkinlikler düzenlenecek

Diyarbakır'da Eylül ayında 168 kişi tutuklandı

Diyarbakır Büyükşehir'den dolandırıcılık uyarısı

Amedspor-Esenler Erokspor maçının yeri belli oldu

GGC: Saldırı ve engellemelerin geldiği boyut endişe vericidir

Adıyaman'da kültürel dayanışma: 1. Çocuk ve Gençlik Festivali

Ensarioğlu: İtibarsızlaştırma politikası ile karşı karşıyayız

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.