Diyarbakır'da kadın gazetecilerin mesleki dayanıklılığı konuşuldu

Kadın gazetecilerin mesleki dayanıklılığını artırmak ve sektördeki zorluklara karşı daha güçlü olmalarını sağlamak amacıyla Diyarbakır’da düzenlenen etkinliklerde, eşitlikçi bir çalışma ortamı için çözüm önerileri tartışıldı.

GÜNCEL 22.12.2024 17:18:00 0
Diyarbakır

EMEK HABER- Kadın gazetecilerin mesleki dayanıklılığını artırmak ve sektörde karşılaştıkları zorluklara karşı daha güçlü olmalarını sağlamak amacıyla Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti (GGC), Inside Turkey ve NewsLabTurkey işbirliğiyle Diyarbakır’da iki önemli etkinlik düzenlendi. 

İki gün süren etkinliğin ilk gününde, kadın gazetecilere hem profesyonel hem de kişisel gelişimlerine katkı sağlayacak bilgiler sunuldu. Sabah oturumunda, dijital medya yönetimi ve finansal dayanıklılık konularında eğitim veren TGS Akademi Direktörü ve İletişim Akademisyeni Orhan Şener, 15 kadın gazeteciye ekonomik sürdürülebilirlik sağlamanın yollarını ve dijital medya platformlarında etkili içerik yönetimi stratejilerini aktardı. Şener, gazetecilik sektöründeki değişen dinamiklere uyum sağlamanın önemine dikkat çekerek, kadın gazetecilerin meslek hayatında daha güçlü olmalarına yönelik ipuçları paylaştı.

Öğleden sonraki oturumda ise gazeteci Gonca Tokyol’un sunumuyla, toplumsal cinsiyete duyarlı habercilik ve toplumsal cinsiyet temelli dezenformasyonla mücadele konuları ele alındı. Tokyol, haber üretim sürecinde toplumsal cinsiyet eşitliği ilkesinin gözetilmesi gerektiğini vurgularken, yanlış bilgilendirme ve cinsiyetçi söylemlere karşı uygulanabilecek yöntemleri detaylandırdı. Katılımcılar, bu eğitimle toplumsal farkındalıklarını artırmanın yanı sıra, habercilikte daha kapsayıcı bir yaklaşım benimsemek için yeni bilgiler edindiler.

İkinci gününde ise, Diyarbakır bölgesinden yaklaşık 10 yerel medya temsilcisinin katılımıyla bir yuvarlak masa toplantısı düzenlendi. Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti’nin ev sahipliğinde gerçekleşen bu toplantıda, kadın gazetecilerin karşılaştıkları yapısal sorunların çözümüne yönelik öneriler tartışıldı. IWPR’nin (Institute for War & Peace Reporting) geliştirdiği yönergeler ışığında, haber odalarında daha kapsayıcı ve eşitlikçi bir çalışma ortamı oluşturmanın yolları ele alındı. 

Katılımcılar, kadın gazetecilerin karşı karşıya kaldığı ayrımcı uygulamaların sona erdirilmesi ve daha iyi bir çalışma ortamı sağlanması için hayata geçirilebilecek politikalar üzerinde fikir birliğine vardı. Toplantı, sektördeki eşitsizlikleri azaltmak ve kadın gazetecilerin mesleklerinde güçlenmelerini desteklemek adına önemli bir adım olarak değerlendirildi.

GGC'den kadınlara tam destek sözü

Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Felat Bozarslan, etkinlikler hakkında yaptığı konuşmada, kadın gazetecilerin karşılaştıkları zorluklara dikkat çekerek, bu tür projelerin önemini vurguladı. “Kadın gazetecilerin meslek hayatlarında karşılaştıkları sorunları aşmaları ve daha güçlü bir şekilde ayakta durmaları için her zaman yanlarındayız. Bu etkinlikler, sadece kadın gazeteciler için değil, tüm sektör için bir dönüşüm fırsatıdır,” diyen Bozarslan, bu tür çalışmaların devam edeceğini belirtti. Bozarslan kadın gazetecilerin sorunlarının daha kapsamlı ele alınabilmesi için GGC bünyesinde Kadın Gazeteciler Merkezi/Komisyonu için çalışmaların yapılacağı söyledi. 

Haber: Ayten AVDAN 


Diyarbakır'da kadın gazetecilerin mesleki dayanıklılığı konuşuldu

Hakan Fidan Şam'da Golani ile görüştü

Amedspor YİK Başkanı Mehmet Kaya oldu

Abdurrahman Yakut: Amedspor'a gösterilen ilgi Diyarbakırspor'a da verilmeli!

Diyarbakır'da zincirleme kaza: Çok sayıda yaralı

Suriye'de gazetecilere yönelik saldırıya Diyarbakır Barosu'ndan sert tepki!

Suriye'de 2 gazeteci öldürüldü

Diyarbakır'da tiktok krizine minibüs şoföründen ilginç uygulama

Ekonomist Özgür Demirtaş, asgari ücret tahminini açıkladı

Diyarbakır'da sis nedeniyle uçuşlar iptal edildi, yolcular mağdur oldu

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.