Diyarbakır'da beyaz bayrak alan işletme sayısı yükseliyor

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, vatandaşların sağlıklı gıdaya ve kaliteli hizmete erişimini artırmak amacıyla başlattığı ‘Beyaz Bayrak’ uygulamasını genişletiyor.

GÜNCEL 3.07.2024 14:28:00 0
Diyarbakır

EMEK HABER- Gastronomide şehrin marka değerini korumayı, gıda güvenliği ve hizmet kalitesini artırmayı hedefleyen belediye, bu uygulamayı kent genelinde yaygınlaştırmayı planlıyor. Sağlık İşleri Daire Başkanlığı Gıda Kontrol ekipleri, şehirde gıda üreten, satan, işleyen ve depolayan iş yerlerini düzenli olarak denetliyor. Gerekli şartları taşıyan işletmelere 3, 2 veya 1 yıldızlı ‘Beyaz Bayrak’ veriliyor.

HEDEF 300 İŞLETMEYE BEYAZ BAYRAK VERMEK

Kentte şu ana kadar 200 işletmeye Beyaz Bayrak verilmiş durumda ve hedef bu sayıyı 300'e çıkarmak. Beyaz Bayrak uygulaması, mevcut denetimlerden farklı olarak tüketicileri de içine alarak iş yerlerinde kalite ve gıda güvenliğini sağlıyor. 50'nin üzerinde teknik, hijyenik ve fiziki kriterin bulunduğu bu sistem, işletmelerin her açıdan detaylı bir denetimden geçmesini sağlıyor.

Ekipler, ilk olarak iş yerlerine bilgilendirme yaparak daha sonra denetimlere geçiyor. Denetimlerde; aydınlatmadan temizliğe, teknik ekipmandan personel kıyafetine, servis kalitesinden çevre temizliğine kadar geniş bir yelpazede incelemeler gerçekleştiriliyor.

BEYAZ BAYRAK: KALİTENİN VE GÜVENİN SİMGESİ

Beyaz Bayrak almaya hak kazanan iş yerlerine, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ekipleri tarafından “Bu işyeri düzenli olarak Büyükşehir Belediyesi Gıda Denetim ekiplerimiz tarafından denetlenmektedir. Hijyenik ve sağlıklı bir ortam için beyaz bayrak asılı iş yerlerini tercih edebilirsiniz” yazıları asılıyor. Bu sayede tüketiciler, güvenle alışveriş yapabilecekleri işletmeleri kolayca tanıyabiliyor.


Diyarbakır Kent Konseyi’nde yeni dönem: Bucak ve Hatun eşbaşkan seçildi

Kayıp yakınları 804. haftada Vedat Aydın’ın faillerini sordu

38. GGC 'Yılın Başarılı Gazetecileri Ödülleri'ne başvurular başlıyor

Diyarbakır'da dengbêj geleneği sürüyor: 3 ayda 70 bin kişi dinledi

İran yeni cumhurbaşkanını seçti

Diyarbakır'da başhekime silahlı saldırı!

Şanlıurfa'da 16 mahalle elektriksiz kaldı: 2370 abone etkilendi

Diyarbakır'da 600 bin çiçek şehri süsleyecek

İran'da seçimlerin ikinci turu bugün yapılacak

Deniz Naki: 'Zafer ve bozkurt işareti aynı şey değil!'

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.