Diyarbakır’da 2024 yılının yedinci NRP eğitimi düzenlendi

Diyarbakır İl Sağlık Müdürlüğü tarafından, 27- 29 Mayıs tarihlerinde yenidoğan ölümlerinin önüne geçilmesi amacıyla sağlık personellerine yönelik Yenidoğan Canlandırma Programı (NRP) Eğitimi verildi.

DİYARBAKIR 30.05.2024 12:18:00 0
Diyarbakır’da 2024 yılının yedinci NRP eğitimi düzenlendi

Doğumda gelişebilecek yenidoğan ölümleri ve asfiksinin yol açacağı sekelleri en aza indirebilme konusunda önemli bir yer tutan Yenidoğan Canlandırma Programı Uygulama Eğitimi, İl Sağlık Müdürlüğünün eğitim salonunda düzenlendi.

Üç gün süren eğitime Kamu ve Üniversite Hastanelerinden 11 Hekim, 4 Ebe, 7 Hemşire, 1 Acil Tıp Teknisyeni ile 1 Ambulans ve Acil Bakım Teknikerinden oluşan 24 Sağlık çalışanı katıldı.

Eğitim programında NRP eğitimcileri tarafından; yenidoğana yapılan müdahalelerde güncel yaklaşımlar ve uygulamalar aktarıldı. Yürütülen programlar ve çalışmalarla; Temel resüsitasyon uygulamalarının yerleştirilmesi için bu konuda standart uygulama yapacak, eğitim almış sağlık personelinin yetiştirilmesiyle önlenebilir ölüm nedenlerinden olan asfiksiye bağlı mortalite ve morbiditede gelişmiş ülke değerlerine ulaşılması hedeflenmektedir.

Eğitimin son gününde yapılan yazılı ve uygulama sınavının değerlendirilmesi sonucu başarılı olan kursiyerlere eğitmenler tarafından sertifikaları takdim edildi.


Dilan Polat için 27 yıl hapis talebi

Silvan'da petrol sondajı meclis gündeminde!

Bağıvar'da doktor eksikliği: Vatandaşlar mağdur!

Diyarbakır'da beyaz bayrak alan işletme sayısı yükseliyor

Vasiyetname ile ilgili yapılacak işlemler nelerdir ?

Diyarbakır Tarım Konseyi'nden anız uyarısı!

Serra Bucak'tan kadınlara müjde: Diyarbakır yeniden bir kadın kenti olacak

Emekli Sen Diyarbakır Şube Başkanı Vahap Günay'dan hükümete çağrı: Adalet istiyoruz

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek: 'Türkiye'de asgari ücret düşük değildir'

Gazze'de sağlık krizi: Son 48 saat!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.