Diyarbakır Narin Güran için sokağa çıktı

Diyarbakır'ın Bağlar ilçesi kırsal Tavşantepe Mahallesi'nde 21 Ağustos'tan bu yana kayıp olan 8 yaşındaki Narin Güran'ın yaşam hakkının ihlaline karşı düzenlenen yürüyüş, geniş bir katılım ile gerçekleştirildi.

GÜNCEL 9.09.2024 10:27:00 0
Diyarbakır Narin Güran için sokağa çıktı

EMEK HABER- Diyarbakır'ın Bağlar ilçesi kırsal Tavşantepe Mahallesi'nde 21 Ağustos'tan bu yana kayıp olan 8 yaşındaki Narin Güran'ın yaşam hakkının ihlaline karşı düzenlenen yürüyüş, geniş bir katılım ile gerçekleştirildi. Yürüyüşe, kadın örgütleri ve siyasi partiler destek verdi.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Doğan Hatun, yürüyüşün ardından yaptığı açıklamada, "Madem yasa korumaz, biz koruyalım. Bugün 19 gündür Diyarbakır'da Dicle Nehri kıyısında bir çocuk kayıp. Maalesef biz tüm kurumlar; Belediye, Jandarma, Polis, AFAD hep birlikte bu olayın altında kaldık. Belediye adına halkımızdan özür diliyoruz. Başka hiçbir Narin'in ailesinin elinde kaybolmasına izin vermemeliyiz, bunun için hep birlikte söz vermeliyiz. Devlete sesleniyoruz; 19 gündür ne yaptınız? Dicle Nehri'nin suyunu kestiniz, tüm asker ve polislerinizi o bölgeye yığdınız, onlarca kez arama yaptınız, Dicle Nehri kıyısında neyi korudunuz? Çocuğun ne dili, ne dini, ne siyaseti var; çocuk sadece çocuktur. Kim tarafından öldürülmüş olursa olsun, her çocuk çocuktur. Elinizdeki sorumlulukla çocuklara sahip çıkmalısınız. Topluma sahip çıkmalısınız. Siz, Narin'i öldürenleri korudunuz. Adli Tıp'tan bir bilgi geldi. Maalesef Narin'in cesedi çürümüş. Bugün öldürülmemiş ve herkesin bu cinayetten haberi vardı. Tüm halkın doğru bilgiyi alma hakkı var. Bu şehrin bilgi alma hakkı var. Bizim ne olduğunu sorma hakkımız var. Herkes bilsin ki bundan sonra çocuklarımızı ve toplumumuzu bu çürümeden koruyacağız. Bu yük hepimizin omuzlarında.” dedi. 

Haber: Ayten AVDAN
 


Bağlar'da 'Mahallemde şenlik var' etkinliği

Diyarbakır iş kadınlarından Narin Güran'ın mezarına ziyaret

Diyarbakır'ın kuş cennetinde çevre temizliği

Diyarbakır stadyumundaki çim krizi: fatura stadyum müdürü Çelik'e kesildi.

Narin Güran cinayetinde basına sızdırılan bilgiler meclis gündeminde!

Bağlar'da bağ bozumu şenliği

Çınar'daki yangından etkilenen öğrencilere destek

Narin Güran cinayetinde tutuklu sayısı 11'e ulaştı

Amedspor başkanı Aziz Elaldı trafik kazası geçirdi

Miras paylaşma sözleşmesi nedir, nasıl yapılır ?

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.