Diyarbakır Kent platformu: İşletmelere saldırı kabul edilemez!

Diyarbakır Kent Koruma ve Dayanışma Platformu, 11 Temmuz'da Diyarbakır'ın Sur ilçesinde iki özel işletmeye silahlı ve ses bombalı saldırıda bulunulması ile ilgili açıklama yaptı.

GÜNCEL 13.07.2024 14:01:00 0
Diyarbakır Kent platformu: İşletmelere saldırı kabul edilemez!

EMEK HABER- Platform tarafından yapılan açıklamada; "11 Temmuz 2024 tarihinde, Sur ilçemizde bulunan iki özel işletmeye silahlı ve ses bombalı saldırıda bulunulmuştur. 7 Temmuz 2024 tarihinde de işyerlerine gelen bir grubun müşterilerin giyim tarzı gibi konuları gerekçe göstererek işyerlerinin faaliyetlerine son verilmesi aksi durumda daha ağır saldırlarının olacağı şeklinde tehditlerde bulundukları öğrenilmiştir.Özel ticari işletmelere yönelik, toplumsal barış için tehlike oluşturan ve kentimizin birlikte yaşam kültürüne zarar verici fiziki ve sözlü saldırılarda bulunulmasını asla kabul etmiyor ve en sert şekilde kınıyoruz. Farklı kültürlere, inançlara ve yaşam tarzlarına sahip yurttaşların bir arada yaşadığı kentimizin birlikte yaşam kültürüne zarar verici saldırılara sessiz kalmayacağımızı da bir kez daha hatırlatmak istiyoruz."ifadelerine yer verildi. 

Açıklamada ayrıca, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'na etkin bir soruşturma yürütülmesi ve faillerin ivedilikle tespit edilerek yargı önüne çıkarılması çağrısında bulunuldu. Platform, bu tür vakaların genel güvenlik için tehlike oluşturduğuna dikkat çekerek, benzer olayların tekrarlanmaması için önleyici güvenlik önlemlerinin alınmasını beklediklerini ve sürecin takipçisi olacaklarını kamuoyuna duyurdu.

Haber: Ercan Çağlayan 


Dicle Elektrik'ten yapay zeka atağı

Kayapınar'daki spor şölenine 10 bin öğrenci katıldı

İşsiz sayısı 3 milyonu aştı

Ergani Floor Curling ile tanıştı

Amedspor İstanbul'da gol perdesini aralayamadı

Amedspor eski başkanı Yıldırım'dan TFF başkanına; 'Kardeşlik Amed'de değil, deplasmanda gerekli'

Barikat'tan yangın mağduru 550 çocuğa anlamlı destek

Bakan Uraloğlu'ndan Instagram açıklaması: 21:30'da açılacak

Diyarbakır - İstanbul yolcu otobüsünde uyuşturucu ele geçirildi

26 ilde uyuşturucu operasyonu: Aralarında Diyarbakır'da var!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.