Diyarbakır Kent Konseyi’nde yeni dönem: Bucak ve Hatun eşbaşkan seçildi

Diyarbakır Kent Konseyi’nin 29. Olağan Toplantısı, Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi. Toplantıda Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanları Serra Bucak ve Doğan Hatun, Kent Konseyi Eş Başkanlığına seçildi.

GÜNCEL 6.07.2024 16:46:00 0
Diyarbakır Kent Konseyi’nde yeni dönem: Bucak ve Hatun eşbaşkan seçildi

EMEK HABER- Diyarbakır Kent Konseyi’nin 29. Olağan Toplantısı, Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi. Toplantıda Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanları Serra Bucak ve Doğan Hatun, Kent Konseyi Eş Başkanlığına seçildi. Toplantıya ilçe belediye eş başkanları, DEM Parti milletvekilleri, Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası, Diyarbakır Barosu, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum örgütleri ve akademisyenler katıldı.

Toplantının divan başkanlığına Diyarbakır Barosu Başkanı Nahit Eren, üyeliklere ise Rosa Kadın Derneği Başkanı Suzan İşbilen ve ÖHD üyesi Rıza Polat seçildi.

BUCAK: BİRLİKTELİK GÜÇ VERİYOR

Eş Başkan Serra Bucak, kentin hafızası, demokrasi ve dayanışma kültürünün kendilerine güç verdiğini belirterek, görevde oldukları üç aylık dönemde Kent Konseyi’ni toplamak için çağrı yaptıklarını ifade etti. Bucak, "Bugünden sonra en önemli görevimiz, büyüyen ve değişen kentin tüm ihtiyaçlarına cevap vermek" dedi. Ayrıca, kayyum yönetiminin yerel yönetimlerin kapılarını sivil topluma kapattığını ve bundan sonraki süreçte daha şeffaf ve katılımcı bir yönetim anlayışı sergileyeceklerini vurguladı.

HATUN: MİLLETİN İRADESİ KAZANDI

Eş Başkan Doğan Hatun, kayyumların kent yönetiminde sivil toplum ve siyasi partileri dışladığını belirtti ve kent konseyinin yeniden halkın iradesiyle çalışacağını ifade etti. Hatun, “Bu şehirde milletin iradesi kazandı. Kentin tüm kurumları bir arada çalışırsa sorunlar daha hızlı çözülür” dedi. Hatun ayrıca, kentteki uyuşturucu ve bağımlılık sorunlarına dikkat çekerek, gençleri bu illetten kurtarmak için birlikte çalışmanın önemine vurgu yaptı.

Toplantıda ayrıca 26 kişilik Kent Konseyi Yönetim Kurulu üyeleri seçildi.

KIŞANAK: KENT İÇİN HER TÜRLÜ HİZMETİ YAPMAK İÇİN HAZIRIM

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eski Eş Başkanı Gültan Kışanak ise kentin doğal dinamiklerine bir dış müdahale yapıldığını ama kentin bünyesi, tarihi, dinamiğinin bunu kabul etmediğini ifade ederek, “Ben buraya nerede kalmıştık sorusunu sormaya değil bugün neredeyiz ve nereye doğru gidiyoruz bunları görmek için geldim. Kentimize elimizden gelen her türlü hizmeti yapmak için hazır olduğumuzu belirtmek için geldim. Bu kentin genç nüfusu oldukça yüksek, bu büyük bir avantaj bizim için. O nedenle Kent Konseyi'nde özellikle Gençlik Meclisinin güçlü bir çalışma yürüteceğine yürekten inanıyorum” dedi. Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi eski Eş Başkanı Hülya Alökmen Uyanık da, kenttin kardeşlikten, barıştan yana tutum aldığını belirterek, farklı kimlik ve inançların birlikte yaşayabildiği kentte, egemenlerin hafızasızlaştırmayı dayattığını söyledi.

Haber: Ercan Çağlayan 


Bağlar'daki Huzur Sokağı yenilendi

Yazar Mehmet Uzun'un anısına etkinlikler düzenlenecek

Diyarbakır'da Eylül ayında 168 kişi tutuklandı

Diyarbakır Büyükşehir'den dolandırıcılık uyarısı

Amedspor-Esenler Erokspor maçının yeri belli oldu

GGC: Saldırı ve engellemelerin geldiği boyut endişe vericidir

Adıyaman'da kültürel dayanışma: 1. Çocuk ve Gençlik Festivali

Ensarioğlu: İtibarsızlaştırma politikası ile karşı karşıyayız

Dicle Üniversitesi'nden 11 akademisyen uluslararası bilimsel başarıya imza attı

Diyarbakır Bölge Adliye Mahkemesi 11. Ceza Dairesi Başkanı Murat Özcan evinde ölü bulundu

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.