Diyarbakır iş kadınlarından Narin Güran'ın mezarına ziyaret

Diyarbakır iş kadınlarından oluşan bir grup Narin Güran’ın mezarını ziyaret etti.

GÜNCEL 16.09.2024 14:11:00 0
Diyarbakır iş kadınlarından Narin Güran

EMEK HABER- Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası İş Kadınları Meclisi, TOBB Diyarbakır İl Kadın Girişimciler Kurulu ve DOGÜNKAD, 21 Ağustos'ta kaybolan ve 19 gün sonra cesedi bulunan Narin Güran’ın mezarını ziyaret etti. Açıklamada, Güran’ın anısına duyulan üzüntü ve öfke dile getirildi.

Diyarbakır iş kadınları, ziyarette yaptıkları ortak açıklamada, “Günlerdir hepimiz küçük Narin için öfkelendik, gözyaşı döktük ve yas tuttuk. Kadınların ve çocukların güvende olmadığı bu ülkede artık tek ses olmak bu gidişata dur demek zorundayız.  Bir çocuğumuzun daha yaşamdan canice koparılmasına tahammülümüz kalmadı. Özellikle kadınları ve çocukları hedef alan bu vahşi zihniyeti ortadan kaldırmak hepimizin boynunun borcudur. Narin’i bizler o güzel gülümsemesi ve neşesiyle hatırlayacağız.  Narin’in gülüşünü çalan katiller bulunana kadar takipçisi olacağımızı da belirtmek isteriz. Unutmayacağız unutturmayacağız. Narin’in hayallerini-umutlarını bu dünyaya çok gördüler. İstatistikler birçok kadının uğruna gelinlik giydikleri eşleri tarafından öldürüldüğünü gösteriyor. Gelinlik giymek ne yazık ki kadınlar için yaşamlarının ipotek altına alındığı bir araca dönüştürüldü. Kız çocuklarının hayali artık gelinlik giymek değil okumak, kendi kimliği ve cinsiyetiyle var olabilmektir.  Bu yüzden Narin’i gelinlikle değil önlüğü, çantası ve kalemleriyle uğurlamak istiyoruz” ifadelerine yer verdi. 

DTSO İş Kadınları Meclisi, TOBB Diyarbakır İl Kadın Girişimciler Kurulu ve DOGÜNKAD, ülkede kadınların ve kız çocuklarının yaşam hakkının korunması ve adaletin sağlanması için mücadele edeceklerini belirttiler. Açıklamanın sonunda, "Hoşça kal Narin, bu dünyaya seni sığdıramadık, hepimizi affet," denildi.

Haber: Ercan ÇAĞLAYAN 


Diyarbakır'da trans kadınlara saldırı: 1 ölü

14. Amed Cup Tenis Turnuvası başlıyor

Narin soruşturmasında gelişme: Amca ile R.A arasındaki görüşme cinayetle alakalı değil!

Bağlar'da 'Mahallemde şenlik var' etkinliği

Diyarbakır iş kadınlarından Narin Güran'ın mezarına ziyaret

Diyarbakır'ın kuş cennetinde çevre temizliği

Diyarbakır stadyumundaki çim krizi: fatura stadyum müdürü Çelik'e kesildi.

Narin Güran cinayetinde basına sızdırılan bilgiler meclis gündeminde!

Bağlar'da bağ bozumu şenliği

Çınar'daki yangından etkilenen öğrencilere destek

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.