Diyarbakır dahil! Naci Görür'den 11 kent için deprem uyarısı

Deprem uzmanı Naci Görür, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un 2025 yılında deprem geçiren 11 ilin artık deprem bölgesi olarak anılmayacağı açıklamasına yönelik sosyal medya hesabından uyarılarda bulundu.

GÜNCEL 13.07.2024 15:04:00 0
Diyarbakır dahil! Naci Görür

EMEK HABER- Görür,  X hesabından şu açıklamalarda bulundu; 
"Sayın Murat Kurum 2025 yılında deprem geçiren 11 ilimiz artık deprem bölgesi olarak anılmayacak demiş. Sayın bakanımızın iyi niyetinden şüphe etmiyor, neyi kastettiğini anlıyorum ama bir yanlış anlama olasılığını önlemek için bunu yazıyorum. 6 Şubatta deprem geçiren o illerimiz levha sınırında bulunuyor. Arap, Anadolu ve Afrika Levhaları.

Bu sınır daha milyonlarca sene levha sınırı olarak olarak kalacak ve deprem üretmeye devam edecektir. Eğer siz o levha sınırına gerekli özeni göstermez ve bir levha sınırına özgü planlama, inşaat tipi, tasarımı, mimarisi, yapı malzemesi, mühendislik hizmeti, mikro bölgeleme, zemin vb ayrıntılar getirmez herhangi bir yer gibi sadece yap-satçı müteahhitlerle düzenlemeye çalışırsanız, 6 Şubatta gördüğünüz felaketi gelecek nesillerimize ihraç ederiz. Sevgiyle."


Kayapınar'daki spor şölenine 10 bin öğrenci katıldı

İşsiz sayısı 3 milyonu aştı

Ergani Floor Curling ile tanıştı

Amedspor İstanbul'da gol perdesini aralayamadı

Amedspor eski başkanı Yıldırım'dan TFF başkanına; 'Kardeşlik Amed'de değil, deplasmanda gerekli'

Barikat'tan yangın mağduru 550 çocuğa anlamlı destek

Bakan Uraloğlu'ndan Instagram açıklaması: 21:30'da açılacak

Diyarbakır - İstanbul yolcu otobüsünde uyuşturucu ele geçirildi

26 ilde uyuşturucu operasyonu: Aralarında Diyarbakır'da var!

Nike, Türkiye'de internet alışverişlerini kapattı

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.