KÜLTÜR VE SANAT

KÜLTÜR VE SANAT Haberleri

DBŞT'nin 'lotus' oyunu Adana'da sahnelendi

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu'nun ‘Lotus’ oyunu, Adana’da düzenlenen 7. Şehir Tiyatroları Festivalinde seyirciyle buluştu.

KÜLTÜR VE SANAT 3.11.2022 00:13:00 0
DBŞT

Kurtuluş Bilgilioğul'un yazdığı, Hakkı Kuş ve Handan Ekici’nin yönettiği “Lotus” oyunu, Adana Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Salonunda ücretsiz olarak sahnelendi.

Adana Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları’nın 17 Ekim-8 Kasım arasında düzenlediği 7. Şehir Tiyatroları Festivali kapsamında sahnelenen “Lotus” Adana’da yoğun ilgi gördü.

Işık tasarımı, müzikleri, dansları, dekor ve kostümleriyle ilgi çeken oyunu büyük bir beğeniyle izleyen seyirciler, oyunun sonunda oyuncuları uzun süre alkışladı.

"LOTUS"

Hayata renklerini veren kadınların hikâyesi ‘Lotus’ oyunu kadının yüzyıllardan beri süregelen ve toplumdaki yerini sorgulayan, geleceği üzerine tespitlerde bulunan, müziği, dansı ve tüm renkleriyle kadının anlatıldığı ve “Yedi renk, yedi dil, bir kadın” teması ön plana çıkartılıyor.

Sonsuzluğun simgesi olan Lotus Çiçeği ile özdeşleşen kadının yaratılıştan bu yana gelen öyküsünün anlatıldığı, Mezopotamya'dan Balkanlara, Kafkasya'dan Arap Yarımadası'na kadar binlerce yıldır ezilen, sömürülen, saklanan; emeğiyle, yüreğiyle gölgelerden kurtulan, biçilen rollerin çerçevesinden taşan, hayata renklerini veren kadınların hikâyesi ‘Lotus’ oyununda anlatılıyor.


Diyarbakır Milletvekili Cupolo, mısır ithalatındaki vergi indirimini sordu

Yazar ve Şair Cegerxwîn anıldı

GGC'de 'Uluslararası Medya ve Basın Özgürlüğü' söyleşisi

Narin soruşturmasında 4 kişiye ağırlaştırılmış müebbet

Fethullah Gülen öldü

Suçta ve cezada kanunilik ilkesi

Marmara Dent 7. şubesini Diyarbakır'da açtı

Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti'nden Sinan Aygül'e destek

Diyarbakır'dan Avrupa'ya çıkarma

DTSO başkanı Kaya: Diyarbakır'daki NEET oranı Türkiye ortalamasının iki katı

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.