KÜLTÜR VE SANAT

KÜLTÜR VE SANAT Haberleri

Çocuk şairlerden seçkin şiirler dinletisi

DİYŞAD Organizasyonu ve Şuâra Kültür Sanat Cafe katkılarıyla düzenlenen "Çocuk Şairlerden Seçkin Şiirler" dinletisi, renkli ve coşkulu dakikalar yaşattı.

KÜLTÜR VE SANAT 29.08.2023 21:17:00 0
Çocuk şairlerden seçkin şiirler dinletisi

Şuâra Mekân'da düzenlenen dinleti, her haftasonu icra edilen Diyarbakır Mahalli Müzik Fasılı sonrası başlarken, icabette bulunmuş ebeveynlerin heyecanı, sahneye çıkan (8-12) çocuk şairlerin heyecanından daha fazla idi.

İlk sırada sahne alan Robin Zagros Bilmez Melih Cevdet Anday'dan "Yaşamak Güzel Şey" şiirini okurken; ikinci sırada Firdevs İpek Cahit Sıtkı Tarancı'nın "Memleket İsterim" şiirine ses oldu. Özdmir Asaf'ın "Bekleyen Şarkı" şiirini yorumlayan Ronya Şeran hem yorumuyla hem olumlu enerjisiyle ortama farklı bir hava kattı. Zeynep Çatalkaya'nın dilinden Nazım Hikmet'in "Davet" şiiri, büyüklerin de duygularına tercümanlık etti. Cahit Sıtkı Tarancı'nın "Gençlik Böyledir İşte" şiiri, Mehmet Araz Fida'ya adeta gençlik edasını taktırdı. Ahmed Arif'in "Merhaba" adlı şiiri için sahneye yürüyen Süheyl Öner, şiirin sahibinden takınmış bir eda ile yorumunu mikrofona saldı. Dinletinin en miniği ve dünya tatlısı Aysima Ak, bir ilahi okuyarak şiir dinletisine müziğin de kokusunu iliştirdi. Okumak her şairin harcı değilken Bahaettin Karakoç'un "Ihlamurlar Çiçek açtığı Zaman" şiirini, Zeynep Acar "Ben babamın kızıyım" özgüveniyle şakır şakır okudu ve hazirundan yoğun alkış aldı. "Güneşin Işığı" şiiriyle Asaf Halet Çelebi'den duyguları nakleden Zerya Özateş, başarılı okumasıyla takdir topladı. Ahmet Hamdi Tanpınar'dan aldığı "Selam Olsun" şiiriyle Sümeyye İpek yere, göğe, aya, dünyaya selam yolladı ve etkin yorumuyla hakkettiği alkışı aldı. Çınar Ali Begüm, annesinin kaleminden "Minik Bir Çocuğum" şiiriyle, akıllılığını ve sevecenliğini pekiştirdi. Faruk Nafiz Çamlıbel'in "Kır Türküsü" şiirine ses veren Dünya Sönmez de olumlu enerjisi ve tebessümüyle mekâna ışık saçtı. Ömer Selim Güneş "Büyümek" şiiriyle, Fazıl Hüsnü Dağlarca'nın dizelerinde büyümüş gibi bir özgüven ile yorumunu sundu. Dinletinin finalini Tahsin Saraç'ın "Çocuklar Kardeş Oldu mu?" şiiriyle yapan Melis Fida, aldığı alkış ve beğeniyle daha çok sahne daha çok şiir beklentisini güçlendirdi.

Dinletinin sunuculuğunu DİYŞAD Yönetim Kurulu Başkanı İhsan İpek Cankurt yaparken, organizasyonun direktörlüğünü Hüseyin Acar, kameramanlığını da Hidayet Öner üstlendi.

Dinletinin sonunda hazırlanmış tebrik belgeleri, DİYŞAD Yönetim Kurulu üyeleri Aydın Ak, Veysi Fida ve Hüseyin Acar tarafından takdim edilirken, şair Hidayet Öner tarafından da çocuklara balon ve çikolata dağıtıldı. Toplu fotoğraf çekimiyle, dinleti sona erdi.


Diyarbakır Milletvekili Cupolo, mısır ithalatındaki vergi indirimini sordu

Yazar ve Şair Cegerxwîn anıldı

GGC'de 'Uluslararası Medya ve Basın Özgürlüğü' söyleşisi

Narin soruşturmasında 4 kişiye ağırlaştırılmış müebbet

Fethullah Gülen öldü

Suçta ve cezada kanunilik ilkesi

Marmara Dent 7. şubesini Diyarbakır'da açtı

Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti'nden Sinan Aygül'e destek

Diyarbakır'dan Avrupa'ya çıkarma

DTSO başkanı Kaya: Diyarbakır'daki NEET oranı Türkiye ortalamasının iki katı

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.