Bucak: '2024 yılında nasıl bir enkazla karşı karşıya olduğumuzun farkındayız'

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Zabıta Haftası nedeniyle büyükşehir ile Kayapınar, Bağlar, Sur ve Yenişehir ilçe belediyelerinin zabıta personeline yönelik eğitim programı düzenledi.

GÜNCEL 7.09.2024 21:04:00 0
Bucak:

EMEK HABER- Kültür ve Kongre Merkezindeki eğitim programına, Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanları Serra Bucak ve Doğan Hatun, Kayapınar Belediyesi Eş Başkanı Berivan Gülşen Sincar, Sur Belediyesi Eş Başkanı Adnan Örhan, Bağlar Belediyesi Eş Başkanı Siraç Çelik ve Yenişehir Belediyesi Eş Başkanı Safiye Akdağ ile büyükşehir ve ilçe belediyelerindeki görev yapan zabıta personeli katıldı.

Burada konuşan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Serra Bucak, 8 yıllık kayyım sürecinde nizam ve düzenin bozulduğunu ifade ederek, kayyımların pek çok şeye göz yumduğunu, düzensizliğin ve işgaliyelerin arttığını, bunun fecaat bir hal aldığını, Zabıtanın da bunun farkında olduğunu söyledi. 

Görev geldiklerinden bu yana Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyelerinin zabıta birimlerinin birlikte koordinasyon halinde kaldırım işgallerine ve kaçak yapılaşmaya karşı çalışma yürüttüklerini kaydeden Bucak, şöyle konuştu: 

“Artık kentteki keyfiyetçi yaklaşımlara dur demeliyiz. Elbette bu kolay olmayacak. Bu bir süreç işidir. Nasıl bir dönemde yaşadığımızı çok iyi biliyoruz. 1990’lar, 2000’ler, 2000’lerin başı farklıydı, şimdi 2024 yılında nasıl bir enkazla karşı karşıya olduğumuzun farkındayız. Biz sizden sürdürülebilir dirençli bir zabıta çalışmasını talep ediyoruz. Bu da elbette ki eğitimlerle mümkündür.”

Konuşmanın ardından Zabıta personeli, Eş Başkanlar Bucak ve Hatun’a çiçek takdim etti.

Program, Zabıta Dairesi Başkanı Veysi Rüzgar tarafından personele “Zabıta tarihçesi” ve  “Zabıta uygulama alanı” ile ilgili eğitim vermesiyle devam etti. 

Kaynak: Haber merkezi 

 


Diyarbakır iş kadınlarından Narin Güran'ın mezarına ziyaret

Diyarbakır'ın kuş cennetinde çevre temizliği

Diyarbakır stadyumundaki çim krizi: fatura stadyum müdürü Çelik'e kesildi.

Narin Güran cinayetinde basına sızdırılan bilgiler meclis gündeminde!

Bağlar'da bağ bozumu şenliği

Çınar'daki yangından etkilenen öğrencilere destek

Narin Güran cinayetinde tutuklu sayısı 11'e ulaştı

Amedspor başkanı Aziz Elaldı trafik kazası geçirdi

Miras paylaşma sözleşmesi nedir, nasıl yapılır ?

Diyarbakır'da engelliler için yeni şarj istasyonları kuruldu

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.