BİSAM Raporu: Gıdaya ulaşım zorlaştı

DİSK'e bağlı BİSAM'ın araştırma raporuna göre, 4 kişilik bir ailenin açlık sınırı 19 bin 44 TL'ye, yoksulluk sınırı ise 65 bin 874 TL'ye yükseldi.

EKONOMİ 15.07.2024 14:45:00 0
BİSAM Raporu: Gıdaya ulaşım zorlaştı

EMEK HABER- DİSK Birleşik Metal-İş Sınıf Araştırmaları Merkezi (BİSAM), Haziran ayı için açlık ve yoksulluk sınırı verilerini açıkladı. BİSAM’ın yaptığı hesaplamalara göre, dört kişilik bir ailenin açlık sınırı 19 bin 44 TL'ye, yoksulluk sınırı ise 65 bin 874 TL'ye yükseldi. Tek başına yaşayan bir kişi için yoksulluk sınırı ise 30 bin 604 TL olarak belirlendi. Bu veriler, açlık sınırının 17 bin 2 lira olan asgari ücreti 2 bin lira aştığını gösteriyor.

Raporda, asgari ücretin açlık sınırı karşısında erimeye devam ettiği vurgulandı. Ayrıca, açlık sınırının belirlenmesinde hane halkı tüketim harcamalarının esas alındığına dikkat çekildi. Raporda, yetişkin bir erkeğin sağlıklı ve dengeli beslenmesi için aylık olarak tüketmesi gereken gıdaların maliyeti 5 bin 330 TL, bir kadın için 5 bin 56 TL, 15-18 yaş arası bir genç için 5 bin 336 TL, 4-6 yaş arası bir çocuk için ise 3 bin 323 TL olarak hesaplandı.

BİSAM'ın bu verileri, yaşam maliyetlerinin artışı karşısında asgari ücretin yetersiz kaldığını ve hane halklarının geçim sıkıntısı çektiğini gözler önüne seriyor.


Diyarbakır'da 'Ciran' filminin galası yapıldı

Bucak: '2024 yılında nasıl bir enkazla karşı karşıya olduğumuzun farkındayız'

Sosyal medyada hedef alınan Kürt Soprano'nun suç duyurusu sonuçsuz kaldı

18 gün geçti: Narin'den haber yok!

Diyarbakır'da kayıp yakınları eylemi: Mehmet Sincar'ın failleri soruldu

Bağlar Belediyesi'nden gençlere yatırım: Rezan Gençlik Merkezi açıldı

DTSO'dan KAMİAD'a ırkçılık tepkisi

Batman Belediyesi özür diledi

Diyarbakır il merkezinde bir ilk!

KAMİAD'a Kürtçe tepkisi: Kürt İş İnsanları istifa etti

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.