Belediye Başkanı DEM Parti'den istifa etti

Taşlıçay Belediye Başkanı Mehmet Ali Budak, partisi içinde yaşanan engellemeler ve baskılar nedeniyle istifa ettiğini duyurdu.

GÜNCEL 9.08.2024 20:13:00 0
Belediye Başkanı DEM Parti

EMEK HABER- 31 Mart seçimlerinde Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi'nden Ağrı'nın Taşlıçay ilçesinde belediye başkanı seçilen Mehmet Ali Budak, DEM Parti'den istifa ettiğini açıkladı.

Taşlıçay Belediye Başkanı Mehmet Ali Budak, 31 Mart seçimlerinde yüzde 60 oyla seçildiği belediye başkanlığı görevinden, mensubu olduğu Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi'nden (DEM Parti) istifa ettiğini açıkladı. Budak, istifasına gerekçe olarak, parti içindeki bazı kişi ve grupların hizmetlerini engellemeye çalışmasını ve yasa dışı baskılar yapmalarını gösterdi. 

Budak, İstifa dilekçesinde şu ifadelere yer verdi: 

"Kozmopolitik ilçemizin tüm halkları, Azeri, Karapapak, Kürt ve tüm vatandaşlarımızın eşit hizmet sağlamak amacıyla bulunduğum Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti)’den kendi irademle istifa ediyorum. Siyaset bir makam ve koltuğun kimse için kalıcı olmadığını, önemli olan bu makamları millete hizmet etme vesilesi olarak görmek ve bu anlayışla çalışmaktır. Bu vesileyle belediye başkanı olarak göreve gelmemde, şahsımın adaylığı yüzde 40 etkiyle oy kullanan Azeri, Kürt, Türk, Karapapak bu partiye oy verdiler. Göreve geldiğim günden bugüne kimseyi ayırt etmeden hizmet vermeyi arzularken, parti içerisinde bazı kişi veya kişilerce X veya Y kişilerine hizmet ediyorsun, protokollere katılıyorsun, milli bayramlara katılıyorsun, Cumhurbaşkanın fotoğrafını neden indirmiyorsun, gibi amacımız dışında hedeflediğimiz hizmet dışında farklı yollar sunarak bize zaman kaybı yaşatmaktadırlar. Yine içinde bulunduğum parti eş başkanı Cemile Duman belediye başkan yardımcısı olsun diye baskılar yapmaları, yasalar çerçevesi dışında tekliflerde bulunmaları, yine hizmet verdiğimiz şehit annesi Gülistan teyzenin bahçe onarımı için Van ve Ağrı’da defalarca soruşturma açılması, aldığımız kararın tetikleyicisi olmuştur. H.z. Muhammed döneminde Müslümanlara seslenerek sizler Yahudiler gibi olmayın onların yardımına gidin onlara selam verin ancak içimizdekilere dur deyin çünkü onlar münafıktır. Ağız olarak Müslüman olup, kalben Müslüman’a karşı olup, fakir fukara insanların emeği üzerinden kendilerine nasıl münafıkça bir yaşam sürdüklerine hepimiz şahidiz. Kim kimin adamıdır, diyerek veya yakın parti uzak parti telaffuzu ile insanları kategorilere bölerek, hizmet alma hakkını kimse kimsenin elinden alamaz. Altında yaşadığımız hepimizin bayrağı olan Türkiye Cumhuriyeti Bayrağını ilk mitingimizde nasıl dalgalandırdıysak bundan sonra Belediyemizde de yine dalgalandırarak, halkımızın huzurunda saygıyla eğilerek partiden istifa ediyorum. Başkan seçilme sürecinde emeği geçen herkese teşekkür eder saygılarımı sunarım. Bundan sonraki süreçte de eşit ve adaletli bir şekilde hizmetime devam edeceğim.” 

EDİTÖR: Ercan Çağlayan 


Anahtar Kelimeler: belediye başkanı dem parti'den istifa etti

Diyarbakır Kitap Fuarı'nın lansmanı yapıldı

Diyarbakır'da şok edici itiraf: Muhtar cesedi çuval içinde bana verdi

Narin Güran'ın cenazesi toprağa verildi

Diyarbakır Narin Güran için sokağa çıktı

Narin Güran olayıyla ilgili 21 kişi gözaltına alındı

Kayıp Narin Güran ölü bulundu

Diyarbakır'da 'Ciran' filminin galası yapıldı

Bucak: '2024 yılında nasıl bir enkazla karşı karşıya olduğumuzun farkındayız'

Sosyal medyada hedef alınan Kürt Soprano'nun suç duyurusu sonuçsuz kaldı

18 gün geçti: Narin'den haber yok!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.