Asgari ücret mi, açlık ücreti mi ?

Türkiye'de yaşanan ekonomik zorluklar, asgari ücretin altında yaşayan milyonlarca insanın hayatını etkiliyor. Son veriler, net asgari ücretin 17.002,12 TL olduğu Türkiye'de, açlık sınırının 18 bin lirayı aştığını gösteriyor.

EKONOMİ 17.06.2024 10:00:00 0
Asgari ücret mi, açlık ücreti mi ?

EMEK HABER- DİSK Birleşik Metal-İş Sınıf Araştırmaları Merkezi (BİSAM) tarafından yayımlanan rapora göre, dört kişilik bir ailenin açlık sınırı 18.389 TL olarak belirlendi. Yoksulluk sınırı ise, dört kişilik bir aile için 63.955 TL seviyesine ulaştı. Bu rakamlar, mevcut ekonomik koşullarda bir ailenin temel ihtiyaçlarını karşılayabilmesi için gereken minimum geliri temsil ediyor.

Raporda dikkat çeken bir diğer nokta ise sağlıklı ve dengeli beslenmenin maliyeti oldu. Günlük 600 TL'yi aşan bu maliyet, gıda harcamalarının hane bütçesi üzerindeki baskısını açıkça ortaya koyuyor. Özellikle et, yumurta ve kurubaklagiller, en fazla harcama yapılan ürünler arasında yer alıyor ve bu durum, temel gıda maddelerinin bile erişilmez hale geldiğini gösteriyor.

Tek başına yaşayan bir birey için yoksulluk sınırı ise 30 bin TL'ye yaklaşmış durumda. Bu veri, tek kişilik hanelerin bile yaşamlarını idame ettirebilmek için ciddi bir gelir seviyesine ihtiyaç duyduğunu gösteriyor.

 


Anahtar Kelimeler: asgari ücret mi açlık ücreti mi ?

Diyarbakır Tarım Konseyi'nden anız uyarısı!

Serra Bucak'tan kadınlara müjde: Diyarbakır yeniden bir kadın kenti olacak

Emekli Sen Diyarbakır Şube Başkanı Vahap Günay'dan hükümete çağrı: Adalet istiyoruz

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek: 'Türkiye'de asgari ücret düşük değildir'

Gazze'de sağlık krizi: Son 48 saat!

İHD'den Diyarbakır'daki saldırılara tepki: Toplumsal barış tehlikede!

Geleceğin Amedspor'u: Aziz Elaldı ve Ersun Yanal ile yeniden yapılanma

Eşbaşkan Bucak, 27 ülkeden kadınlarla bir araya geldi

Kayıp yakınları 803. hafta: Ramazan Yüce’nin failleri soruldu

Şeyh Said Derneği: 'Tarihten ders almalıyız'

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.