Tarih: 17.10.2021 09:08

Hafıza Odası Diyarbakır`da sergileniyor

Facebook Twitter Linked-in

Ercan ÇAĞLAYAN/Emek Haber- Sanatçı Ahmet Güneştekin?in ?Hafıza Odası? adlı sergisi, Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası?nın ev sahipliğinde Keçi Burcu`nda sanatseverlerle buluştu. İlk günden büyük ilgi gören sergi 2 ay boyunca açık kalacak

Sergiye, HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, Deva Partisi Genel Başkan Yardımcısı Av. Mehmet Emin Ekmen, CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Eşi Dilek Kaya İmamoğlu, Gazeteci İsmail Küçükkaya ile İsmail Saymaz`ın yanı sıra sivil toplum örgütleri, siyasi parti temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. 

Sanatçının "Kayıp Alfabe", "Analar Duvarı", "Yoktunuz", "Hafıza tepesi" gibi önemli eserlerinin gösterime sunulduğu sergide, Diyarbakır`a özgü çalışma olan, Diyarbakır cezaevinin anlatıldığı "5 "Nolu" ses ve ışık enstalasyonu da sanatseverlerin beğenisine sunuldu. 

akabinde katılımcılar için gala yemeği düzenlendi. 

Gala Yemeğinde konuşan Sanatçı Güneştekin, " Sanatçılar tarihin tanıkları ve aktarıcılarıdır. Hafıza Odası Türkiye`nin son yüz yılını anlatan bir sergidir. Diyarbakır benim ailem, iyiki buradayım, İyiki coğrafyamdayım, iyiki mahallemdeyim." Şeklinde konuştu. 

Acıları unutturmak isteyenler aynı acıların tekrar yaşanmasını isteyenlerdir.

Acıları unutturmak isteyenler aynı acıların tekrar yaşanmasını isteyenlerdir diyen HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, "Acılarla baş etmenin çeşitli yolları var. Geçmişte yaşanan acıları unutturmak isteyenler o acıların tekrar yaşanmasının hesabını yapan anlayışı temsil ederler. Ama acıları hatırlatmak isteyenler geçmişteki acıların bir daha yaşanmaması şiarıyla yola çıkarlar. İşte hafıza tam da burada son derece kilit bir kavramdır. Çünkü geçmiş acılarla yüzleşebilmek için hatırlamak gerekiyor. Hatırlamak için hafızayı canlı tutmak gerekiyor. Hafızayı çeşitli yollarla canlı tutmak mümkün. Bunların başında kültür, sanat ve edebiyat geliyor. İşte Hafıza Odası bugün birlikte gezdiğimiz bu çok değerli sergiyle tam da bu amaca hizmet ediyor. Değerli sanatçı Ahmet Güneştekin, acıya seslerle ve renklerle bir canlılık vermeye çalıştı ve çok da başarılı oldu bu konuda. Gerçekten dünya çapında takdir edilmesi ve görülmesi gereken örnek bir çalışma, belki de biricik örnek olacak bir çalışma. Kendisini buradan tebrik ediyorum. Ayrıca Diyarbakır Ticaret Odas Başkanı Mehmet Kaya ve yönetim kurulu üyelerine bu sergiyi mümkün kıldıkları için tebriklerimi iletmek istiyorum." dedi. 

Ortak hafıza, gelişmiş toplumların tutunduğu ve toplumları bir arada tutan en önemli öğelerden biridir.

Eşi Dilek İmamoğlu ile sergiye katılmaktan ve Diyarbakır`da bulunmaktan mutluluk duyduğunu belirten Ekrem İmamoğlu, "Diyarbakır, yıllardır ülkemizin içinde bulunduğu umutsuz atmosferden en çok etkilenen kentlerimizden biridir. Bu sebeple, Ahmet Güneştekin dostumun sanatından süzülen ve ülkenin hafızasına ışık tutacak ?Hafıza Odası? sergisinin açılmış olması hepimiz açısından önemli bir etkinliktir? dedi.

 ?Kadim ve dünya kültür mirasının çok önemli bir parçası olan İstanbul?un Belediye Başkanı olarak, kadim kent Diyarbakır ile kent kardeşliğini  pekiştirecek olan bu sergide eşim Dilek ile birlikte bulunmaktan çok büyük bir mutluluk duyuyorum? diye konuştu.(Haber Merkezi) 

 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —