AREA anketi: Yüzde 53 erken seçim istiyor

AREA Araştırma'nın son anketine göre, AKP'nin oy oranı yüzde 29'a geriledi. Erken seçim isteyenlerin oranı ise yüzde 53'e yükseldi.

GÜNCEL 10.07.2024 15:08:00 0
AREA anketi: Yüzde 53 erken seçim istiyor

EMEK HABER - 4-7 Temmuz tarihleri arasında 2 bin 56 kişiyle gerçekleştirilen "Türkiye Siyasi Durum Araştırması" sonuçları, dikkat çekici veriler ortaya koydu. Ankette, "Bugün milletvekili seçimi olsa hangi partiye oy verirsiniz?" sorusu yöneltildi. Katılımcıların yüzde 32,1'i CHP'yi, yüzde 29'u AKP'yi, yüzde 10,4'ü MHP'yi, yüzde 9,6'sı DEM Parti'yi, yüzde 6,1'i İYİ Parti'yi, yüzde 5'i Zafer Partisi'ni ve yüzde 4,3'ü Yeniden Refah Partisi'ni tercih edeceklerini belirtti. Diğer partilere oy vereceğini söyleyenlerin oranı ise yüzde 3,4 olarak kaydedildi.

Araştırmada öne çıkan bir diğer bulgu, erken seçim talebinin yüksekliği oldu. Katılımcıların yüzde 53,3'ü erken seçim yapılmasını istediğini belirtti.

Yerel seçimlerde yüzde 35 ile ikinci parti olan AKP'nin oy oranındaki düşüş devam ediyor. AREA Araştırma'nın sonuçları, siyasi arenadaki değişimleri ve seçmen tercihlerini bir kez daha gözler önüne serdi.


Anahtar Kelimeler: area anketi: yüzde 53 erken seçim istiyor

Dicle Elektrik'ten yapay zeka atağı

Kayapınar'daki spor şölenine 10 bin öğrenci katıldı

İşsiz sayısı 3 milyonu aştı

Ergani Floor Curling ile tanıştı

Amedspor İstanbul'da gol perdesini aralayamadı

Amedspor eski başkanı Yıldırım'dan TFF başkanına; 'Kardeşlik Amed'de değil, deplasmanda gerekli'

Barikat'tan yangın mağduru 550 çocuğa anlamlı destek

Bakan Uraloğlu'ndan Instagram açıklaması: 21:30'da açılacak

Diyarbakır - İstanbul yolcu otobüsünde uyuşturucu ele geçirildi

26 ilde uyuşturucu operasyonu: Aralarında Diyarbakır'da var!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.