Amedspor'a verilen ceza tartışma yarattı: Adaletli mi ?

Geçen hafta oynanan Fatih Karagümrük - Amedspor maçında, taraftarların çirkin tezahüratları nedeniyle TFF ceza verdi. Ancak ev sahibi ve misafir takıma uygulanan ceza farklılıkları, adalet tartışmalarını gündeme getirdi.

Amedspor

EMEK HABER- Fatih Karagümrük, taraftarlarının sezon içinde ilk kez gerçekleştirdikleri çirkin tezahürat nedeniyle uyarı cezası aldı ve Batı Alt Tribün 205 numaralı blokta yer alan taraftarlarının elektronik biletleri bloke edilerek bir sonraki iç saha maçına girişleri engellendi. Aynı karşılaşmada, misafir takım Amedspor da benzer bir gerekçeyle uyarı cezasına çarptırıldı. Ancak, Güney Misafir Tribün 326 numaralı blokta yer alan Amedspor taraftarlarının elektronik biletleri bloke edilerek bir sonraki deplasman maçına girişleri yasaklandı.

Bu karar, ev sahibi ve misafir takım arasında farklı yaptırımların uygulanması nedeniyle adaletli olup olmadığı konusunda soru işaretleri yarattı. Amedspor’a yönelik yaptırımın, misafir takım olarak daha ağır bir şekilde değerlendirilmesi, spor kamuoyunda eşitlik ilkesi açısından eleştirildi. 

HABER: Ercan ÇAĞLAYAN 



Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.