Tarih: 02.10.2024 15:52

Adıyaman'da kültürel dayanışma: 1. Çocuk ve Gençlik Festivali

Facebook Twitter Linked-in

EMEK HABER- Adıyaman’ın Kömür ilçesinde, İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) ve Avrupa Birliği desteğiyle gerçekleştirilen 1. Çocuk ve Gençlik Festivali, 25-27 Ekim 2024 tarihleri arasında düzenlenecek. Festival, Diyarbakır'dan Önce Çocuklar Derneği’nin yürütücülüğünde ve Kömür Belediyesi’nin işbirliğiyle hayata geçiriliyor.

Proje kapsamında, Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası'nın desteğiyle Kömür Kültür Sanat Merkezi inşa edildi ve 25 Mayıs 2024’te faaliyete başladı. Merkezde, 220 çocuk ve genç için müzik, tiyatro ve yaratıcı sanat atölyeleri düzenleniyor. Ma Music Center ve Amed Şehir Tiyatrosu gibi projelerin katılımcıları, çocuklara eğitim veriyor.

Eğitimler sonucunda oluşturulan Çocuk Sesler Korusu, Kadın Sesler Korosu ve tiyatro oyunları, festivalde seyirciyle buluşacak. Ancak, Kömür Kültür Sanat Merkezi’nin eksikliklerinin giderilmesi gerekiyor. Dernek ve belediye işbirliğiyle başlatılan bir kampanya ile, merkezdeki fiziksel ihtiyaçların karşılanması hedefleniyor. Kampanya, Adıyaman Valiliği’nin izniyle yürütülüyor.

Kampanyaya destek vermek isteyenler için banka bilgileri şu şekilde:

Banka Adı: Halkbank

Hesap Sahibi: Kömür Belediye Başkanlığı

IBAN: TR06 0001 2009 1810 0007 0000 69


Bağışlar hakkında bilgi almak için Önce Çocuklar Derneği ile iletişime geçilebilir. Bağış dekontlarının mail yoluyla gönderilmesi, yapılan yardımların takip edilmesi açısından önem taşıyor.

Adıyaman’da gerçekleştirilecek bu festival, çocukların sanat alanında gelişimlerine katkıda bulunmayı ve farklı kültürlerle etkileşim kurmalarını sağlamayı amaçlıyor.

Kaynak: Haber merkezi 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —