İş Dünyası'ndan Diyarbakır'daki işletmelere yapılan saldırılara tepki

Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO) Meclisi, DTSO İş Kadınları Meclisi ve Diyarbakır İş Konseyi, son günlerde kentte artan saldırılara karşı ortak bir açıklama yaptı.

GÜNCEL 23.06.2024 18:40:00 0
 İş Dünyası

EMEK HABER- Açıklamada, kentin barış ve huzur ortamını bozmaya yönelik girişimlere tahammül edilmeyeceği vurgulandı.

İş Kadınları Meclisi, kadın girişimcilerin desteklenmesinin en temel amaçları arasında olduğunu belirterek, Ayşegül Damlar Kaya’nın kurduğu işletme ile bölgeye birçok iş fırsatı sunduğunu ve yerel ekonomiye önemli katkılar sağladığını vurguladı. Bu saldırının, kadın girişimciliğine yönelik bir provokasyon olduğu kaydedildi. İş Kadınları Meclisi, saldırıyı şiddetle kınarken, yetkilileri daha duyarlı olmaya davet etti ve saldırıyı gerçekleştirenlerin en kısa sürede tespit edilerek gerekli işlemlerin yapılmasını talep etti.

DTSO ve Diyarbakır İş Konseyi ise, kentte son zamanlarda artan saldırıları büyük bir endişe ile takip ettiklerini belirtti. 22 Haziran Cumartesi günü, İsrail’i protesto adı altında bazı gruplar tarafından yapılan saldırılar sonucunda, vatandaşların büyük bir korku ve endişe ile kaçmak zorunda kaldığı ifade edildi.

DTSO Meclisi, vatandaşların ifade özgürlüğü, barışçıl toplantı ve gösteri hakkını her zaman savunduklarını, ancak bazı grupların bu hakkı bilinçli bir şekilde iş yerlerine girerek ve vatandaşlar üzerinde korku ve endişe yaratacak şekilde kullanmalarını kabul etmediklerini belirtti. Turizm sezonunda yaşanan bu tür olayların, kente büyük zarar verdiğine dikkat çekildi.

 


İHD'den Diyarbakır'daki saldırılara tepki: Toplumsal barış tehlikede!

Geleceğin Amedspor'u: Aziz Elaldı ve Ersun Yanal ile yeniden yapılanma

Eşbaşkan Bucak, 27 ülkeden kadınlarla bir araya geldi

Kayıp yakınları 803. hafta: Ramazan Yüce’nin failleri soruldu

Şeyh Said Derneği: 'Tarihten ders almalıyız'

Diyarbakır'da 'JINKART' dönemi

Amedspor, 'Veli Çetin ile yola devam' dedi

Merkez Bankası faiz kararını açıkladı

Diyarbakır Valiliği'nin arsa tahsisine kooperatiflerden tepki: Bize tahsis edilmedi

6 günde 568 kişi öldü

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.