38. GGC 'Yılın Başarılı Gazetecileri Ödülleri'ne başvurular başlıyor

Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti (GGC) tarafından geleneksel olarak düzenlenen 'Yılın Başarılı Gazetecileri' yarışmasının bu yıl 38’incisi gerçekleştirilecek.

38. GGC

EMEK HABER- Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti (GGC) tarafından geleneksel olarak düzenlenen 'Yılın Başarılı Gazetecileri' yarışmasının bu yıl 38’incisi gerçekleştirilecek. Başvurular, 6 Temmuz 2024 tarihinde başlayacak ve 16 Ağustos 2024 tarihinde sona erecek. Yarışmaya katılacak eserlerin 1 Ocak 2023 ile 31 Aralık 2023 tarihleri arasında yayınlanmış olması gerekiyor.

Ödüller, belirlenen dallarda çalışmaları teşvik etmek ve başarılı eserleri taçlandırmak amacıyla verilecek. Yarışmaya GGC üyesi olmayan gazeteciler de katılabilecek. Ancak, başvuranlar başka bir gazeteci örgütünden aldıkları ödüllü eserlerle yarışmaya katılamayacaklar. Her dalda yalnızca bir ödül verilecek ve toplamda 14 ödül dağıtılacak.

Başvuru Yapılacak Dallar:

- Yazılı Haber (Gazete/İnternet/Dergi)
- TV Haberleri
- TV Programı
- Görüntü (Kamera/Drone Çalışması)
- Fotoğraf (İnternet/Gazete)
- Röportaj (TV/İnternet/Gazete)
- Sayfa Tasarımı (Yerel Gazeteler)
- Kürtçe Haber (TV/İnternet/Gazete)
- Kürtçe Haber Programı (TV/İnternet)
- Radyo Haber/Program
- Spor Haberleri (TV/İnternet/Gazete)
- Jüri Özel Ödülü
- GGC Özel Ödülü
- Basın Özgürlüğü Ödülü

Başvuru Şartları:

1. Yönetim Kurulu, ödül verilecek dallar için adaylara çağrıda bulunur. Katılımcılar, cemiyete ıslak imzalı dilekçe ile eserlerini aktardıkları flash diskle başvurur.
2. Yönetim Kurulu, ödül verilecek dallarda, aday olmayan uzman kişilerden oluşacak jüri heyetini kurar.
3. Adaylar her dalda bir eserle başvurabilir; tüm dallarda toplam iki eserle müracaat edebilir.
4. Her dalda sadece bir esere ödül verilir. Ödüle değer eser bulunamazsa o dalda ödül verilmez.
5. Kolektif çalışmalar ödüle aday olabilir. Çalışmayı gerçekleştirenler ortak aday sayılır. Eseri meydana getirenlerin aralarında bir kişiyi aday göstermeleri halinde, ödül sadece bu adaya verilir.
6. Tüm dallarda gönderilen dijital materyaller iade edilmez.
7. Adayların çalışmalarını üst bilgi yazısıyla haberin yayınlanan kopyasını dijital materyaller olarak teslim etmeleri gerekir.
8. Yarışmaya katılacak aday eserlerin 1 Ocak 2023 ile 31 Aralık 2023 tarihleri arasında yayınlanmış olması gerekmektedir.
9. Başvuru yapanlar, jüri üyesi teklifi ile Jüri Özel Ödülü için yazılı teklifte bulunabilirler.

Aday eserlerin değerlendirilmesinde, eserin yapım ve yayın tarihini, teknik özelliklerini, uzunluğunu ve varsa müzik yapımcısının adlarını içeren bir yazının aday tarafından hazırlanıp film ya da bant şeklindeki orijinal kopyasının dijital ortamına aktarılmış olarak, Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti'ne, Şehitlik Mahallesi İstasyon Bulvarı Sümer Park Dış Kapı No: 21 Yenişehir/Diyarbakır adresine elden veya posta yoluyla 16 Ağustos 2024 tarihine kadar ulaştırılması gerekmektedir.

 



Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.