TEKNOLOJİ

TEKNOLOJİ Haberleri

2025'te IMEI kayıt ücreti el yakacak

2024 yılında 31.692 TL olan IMEI kayıt ücreti, 2025 yılı itibariyle büyük bir artış gösterecek.

TEKNOLOJİ 7.08.2024 16:24:00 0
2025

EMEK HABER- Türkiye'de cep telefonu fiyatlarının hızla yükselmesi, vatandaşları yurtdışından vergisiz telefon almaya yönlendiriyor. Ancak, yurtdışından getirilen telefonların IMEI kayıt ücretlerindeki artış, bu alternatifi de giderek maliyetli hale getiriyor. 2024 yılında 31.692 TL olan IMEI kayıt ücreti, 2025 yılı itibariyle büyük bir artış gösterecek.

Vergi uzmanlarının yaptığı açıklamalara göre, 2025 yılında IMEI kayıt ücretlerinin yüzde 45 oranında artması bekleniyor. Bu da mevcut ücretin 45.953 TL’ye çıkacağı anlamına geliyor. Ülkemizde vergi, ceza ve harçlar Yeniden Değerleme Oranı (YDO) esas alınarak belirleniyor ve bu oran, Yurtiçi Üretici Fiyatları Genel Endeksi’nde (Yİ-ÜFE) meydana gelen ortalama fiyat artış oranıyla hesaplanıyor.

Uzmanlar, 2025 yılı için YDO oranının yaklaşık yüzde 45 civarında olacağını öngörüyor. Ekim ayında YDO oranı yüzde 0 olarak gerçekleşse bile, IMEI kayıt ücreti 45.243 TL’ye yükselecek. Ancak, mevcut tahminler doğrultusunda 1 Ocak 2025 itibariyle IMEI kayıt ücretinin 45.953 TL’ye ulaşması bekleniyor.

Bu durum, yurtdışından telefon getirenler için ciddi bir maliyet artışını beraberinde getiriyor. Telefon almak isteyen vatandaşlar, artan maliyetler karşısında zor bir tercih yapmak zorunda kalacak.

EDİTÖR: Ercan ÇAĞLAYAN 


Anahtar Kelimeler: 2025'te imei kayıt ücreti el yakacak

Diyarbakır Milletvekili Cupolo, mısır ithalatındaki vergi indirimini sordu

Yazar ve Şair Cegerxwîn anıldı

GGC'de 'Uluslararası Medya ve Basın Özgürlüğü' söyleşisi

Narin soruşturmasında 4 kişiye ağırlaştırılmış müebbet

Fethullah Gülen öldü

Suçta ve cezada kanunilik ilkesi

Marmara Dent 7. şubesini Diyarbakır'da açtı

Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti'nden Sinan Aygül'e destek

Diyarbakır'dan Avrupa'ya çıkarma

DTSO başkanı Kaya: Diyarbakır'daki NEET oranı Türkiye ortalamasının iki katı

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.